Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Esra Gülmen

Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Esra Gülmen

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serimizin dördüncü konuğu Esra Gülmen ile COVID-19 zamanı yaratım sürecini konuştuk.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Evdeki Yaratıcılar’ın dördüncü konuğu Esra Gülmen

Evdeki Yaratıcılar serimizin dördüncü konuğu görsel sanatçı ve tasarımcı Esra Gülmen oldu. Şu anda Berlin’de Heimat’ta Tasarım Direktörü pozisyonunda bulunun Esra ile COVID-19 sürecinde zamanını nasıl geçirdiğini, neler yaptığını ve üretim sürecinde ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk. Canlı yayınının başında Esra’nın sektöre giriş hikayesi ve Berlin’e yerleşme serüveni üzerine bir sohbet gerçekleşti. Şu ana kadar yapmış olduğu ödüllü işlere ve bireysel çalışmalarına değinildi.

Karantina zamanı üretim süreci

Pandemi sürecinin başlangıcında verimliliğinin düştüğüne dikkat çeken Esra, ilk zamanlar hiçbir şey yapmadan vakit geçirdiğini söylüyor. Ruh sağlığını korumak ve psikolojik olarak bu hızlı değişime adapte olmak için böyle bir yolu tercih ediyor. Tamamen dış dünyaya kendini kapatmak yerine çevresinden birkaç arkadaşı ile görüşmek fiziksel ve ruhsal sağlığının dengesini korumada yardımcı oluyor.

Karantina döneminde her şeyin mümkün olması sergilerin, konserlerin ve etkinliklerin çevrimiçi platformlara taşınması Esra’yı katılımcı olmaktan uzaklaştırıyor. Kişisel işlerinde de bu duyguya yer veren sanatçı, insanlarla etkileşim içinde olmanın, onlara fiziksel olarak temas ediyor olmanın önemine değiniyor.

Esra Gülmen, şu andaki üretim sürecine değinmesinin ardından pandemi sonrası çalışma düzeni konusundaki fikirlerini de paylaşıyor. İdeal çalışma düzeninde ofis ve ev hayatının arasındaki dengeye dikkat çekiyor.

3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 dakika süren yayının son kısmında izleyicilerden gelen sorular da cevaplandı.  Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram, Esra Gülmen