Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Şey Normale mi Dönmeli?

Her Şey Normale mi Dönmeli?

Concept tarafından WWF-Türkiye için hazırlanan #YeniBirBaşlangıç etiketli kampanya çarpıcı görüntüler eşliğinde eski normalimizi sorguluyor.

Birleşmiş Milletler’in 1972 yılında düzenlediği Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Çevrenin korunması dünya çapında farkındalık yaratılması amacıyla girişimler düzenleniyor. Salgının ikinici aşaması ile birlikte ülkeler yeniden “normalleşme” sürecine girerken WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) de Dünya Çevre Günü kapsamında eski normalin nasıl olduğunu yayınlamış olduğu reklam filmi ile hatırlatıyor.

Pandemi öncesi günlere dönmek. Dostlarla bir araya, gelmek. Yaz tatiline gitmek. Dışarda yürüyüş yapmak. Her şey normale dönünce yapılacaklar listesine bu ve benzeri etkinliler birer birer ekleniyor. Peki eski normal gerçekten normal mi?

Normali değiştir dünyayı değiştir

Salgın zamanı gerçekleştirilen kampanyalarda iyimser bakış açısı, doğaya dönüş ve yeniden bir araya geleceğimiz günler ön plana çıkıyordu. WWF-Türkiye de eski günlerin tekrar geleceğini gösteriyor. Ancak diğer kampanyalardan farklı olarak pandemi öncesi bırakmış olduğumuz çevresel sorunlara değiniyor. Normalleşmeye başladığımız bu günlerde bu sorunların yeniden kaldığı yerden devam edeceğini vurguluyor.

Concept tarafından hazırlanan reklam eski normalin öteki yüzünü çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Filmde söylemler pozitif olsa da görseller arkamızda nasıl bir normal bıraktığımızı net bir şekilde anlatıyor. Normali değiştir, dünyayı değiştir söylemi ile sona eren film önümüzdeki sürecin yeni bir başlangıç yapmak için fırsat olduğunu hatırlatıyor.

Künye

Müşteri: WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)
Müşteri Temsilcileri: Dr. Neyran S. Akyıldız, Pelin Özkan, Gül Türün
Ajans: Concept
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kerem Özkut
Kreatif Direktör: Gökhan Özdemir
Yaratıcı Grup Başkanı: Taygun Taşçı, Emre Günaydın
Yaratıcı Ekip: Berke Gülçiçek, Kübra Çakır
Müşteri İlişkileri Direktörü: Barış Alemdar
Dijital İş Geliştirme & Müşteri Direktörü : Berna Aşkın
Müşteri İlişkileri: Serap Balaban, Gizem Pelivan
Strateji Direktörü: Onur Aydın
Stratejik Planlama: Aytuğ Ateş, Su Solak
Prodüksiyon Direktörü: Mert Turan
Prodüksiyon: Hilal Kınalıada
Motion Graphic Artist: Mümin Günal

 

Görsel: YouTube