Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sporda Kalabalık Alanlar

Sporda Kalabalık Alanlar

Pelle Cass, Crowded Fields adlı fotoğraf serisinde time-lapse tekniğiyle kalabalık ve tekinsiz kompozisyonlar yaratıyor.

Time-lapse, fotoğrafçılıkta ve film yapımında kullanılan en yaygın tekniklerden biri. Kimyasal tepkimeleri time-lapse olarak çeken Wenting Zhu’nun çalışmaları ve Don Komarechka’nın, BBCN belgeseli için çektiği time-lapse kar kristalleri bu tekniğin yakın zamanda yer verdiğimiz en iyi örneklerindendi. ABD’li fotoğrafçı Pelle Cass ise Crowded Fields serisinde, bu tekniği spor karşılaşmaları sırasında çektiği fotoğraflarda kullanarak gerçekten dikkat çekici kompozisyonların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Pelle Cass, Crowded Fields için her etkinlikte yaklaşık 1.000 fotoğraf çekiyor

Pelle Cass, bu seride futbol, yüzme, sırıkla atlama, eskrim, voleybol, binicilik ve kaykay olmak üzere farklı türde spor karşılaşmalarını ve yarışmaları fotoğraflıyor. Her biri için aynı sahaya çıkan farklı oyuncuları çekerek hepsini aynı karede birleştiriyor. Böylece oldukça kalabalık ve rahatsız edici kompozisyonlar elde ediyor. Pelle Cass bir oyun veya maç boyunca, yeterli malzemeyi sağlamak için yaklaşık 1.000 fotoğraf çekiyor.

Pelle Cass, Crowded Fields serisi için üretim yapmaya devam ediyor. Şimdiye kadar çektiklerini ise Portland’da Camerawork Gallery’de açılan kişisel sergisinde sergiliyor. Çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Crowded Fields Crowded Fields Crowded Fields Crowded Fields Crowded Fields

Görsel: Instagram