Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amsterdam Mevsimlerinden Hızlandırılmış Manzaralar

Amsterdam Mevsimlerinden Hızlandırılmış Manzaralar

Fotoğrafçı Albert Dros, iki yıl boyunca çektiği görüntülerle Amsterdam’ın mevsim geçişlerini, karantina dönemini ve bir ay tutulmasını 4K time-lapse videosunda sunuyor.

Time-lapse videoları ile mevsim geçişlerinin harmanlandığı işler hem zamanın akışını hem de doğanın değişimini gözler önüne seriyor. Fotoğrafçı Jonas Høholt tarafından üç yılda tamamlanan JUTLAND II – Breath of the Seasons Danimarka’da İskandinav bölgesindeki doğal yaşamın güzelliklerini kayıt altına almıştı. Kar küresinden time-lapse tekniğiyle Viyana’yı kayda alan FilmSpektakel prodüksiyon ekibi küreden yansıyan görüntüleri kullanıyordu. Morten Rustad (Rustad Media) ise zaman atlamalı çekim tekniğini kullanarak Norveç’in duru ve çarpıcı güzelliğini binlerce fotoğraftan oluşan çekimlerle gösteriyordu. Doğanın ve atmosferin zaman içerisinde değişimini time-lapse videosuyla gösteren bir başka isim Hollandalı manzara fotoğrafçısı Albert Dros.

Albert Dros iki yıl boyunca çekim yapıyor

Kırgızistan ve Antarktika gibi yerlerde de çekim yapan Dros kendi memleketi Amsterdam’ı iki yıl boyunca çektiği görüntülerle kayıt altına alıyor. COVID-19 öncesinde başlayan projesi pandemi sürecinde de devam ediyor ve nihayete eriyor. İki yıl boyunca mevsimlerin geçişleri, kentin değişimi hatta şehrin üzerinde yükselen bir ay tutulması kayıt altına alınan görüntüler arasında yer alıyor. Güzellik, akış ve duygu ile görsel bir ziyafet sunan Albert Dros şehrin aynı noktalarında yaptığı çekimlerle zaman içinde gerçekleşen küçük değişimleri de kayıt altına almış oluyor.

Her ayrıntı Amsterdam’ı anlatıyor

Beş dakika süren hızlandırılmış 4K Amsterdam yolculuğunun hem çekim aşaması hem de düzenlenme aşaması uzun emek gerekiren bir süreç oluyor. Fotoğrafçı iki yıl boyunca 500 GB civarı üzerinde çekim yapıyor. Dolayısıyla hızlandırılmış bu yolculuk için içlerinden en iyisi seçmek uzun sürüyor. Amsterdam’ın kanallarında hareket eden tekneler, bisikletler, şehrin atmosferi, pandemi sürecindeki karantina zamanı boşalan meydanlar, Noel zamanı süslemeler ve ağaçlar, ilkbaharda renklenen caddeler ve laleler kısacası Amsterdam’ı anlatan her şey bu videonun içine sığıyor.

Albert Dros çekimlerde Sony A7RIV, Sony A7RIII ve Sony A7III kameralarını kullanıyor. Çekimlerde şehri bisikletle dolaştığını belirtirken bazı zamanlar hava koşulları nedeniyle bir ay boyunca hiç çekim yapamadığını da söylüyor. Memleketi hakkında uzun zamandır yapmayı planladığı bu işi ve çekim sürecinde yaşadığı eğlenceli/ilginç anları internet sitesi üzerinden paylaşıyor. Albert Dros’un diğer işlerini incelemek için Instagram, Twitter ve Behance hesabına göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube, Albert Dros Behance