Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Danimarka’nın Doğasında Dört Mevsim

Danimarka’nın Doğasında Dört Mevsim

Fotoğrafçı Jonas Høholt tarafından üç yılda tamamlanan JUTLAND II – Breath of the Seasons isimli time-lapse videosunda izleyiciler mevsimlerin doğadaki yansımasına tanıklık ediyor.

Fotoğrafçı, Morten Rustad tarafından Norveç’in mevsim değişimlerini yakalayan time-lapse videosu ülkenin doğal güzelliklerini yansıtıyordu. 6 dakika 51 saniye boyunca izleyicilerin gözünü kırpamadan izleyebileceği Seasons of Norway isimli işin üretim aşaması için ise bu süreden çok daha fazlaydı. Bir yıllık çalışma ve çekim aşamasının ardından biriken 20 TB görsel, 4 aylık post prodüksiyonun sonrası izleyici ile buluştu. Benzer bir time-lapse videosu fotoğrafçı Jonas Høholt tarafından hazırlandı. Danimarkalı fotoğrafçı, Morten Rustad gibi İskandinav bölgesindeki doğal yaşamın güzelliklerini kayıt altına aldı. Buzların erimesinden çiçeklerin açmasına kadar her mevsimden büyüleyici anların bir araya geldiği videoda doğada genellikle fark edilmeyen güzellikler değişimin sürükleyici heyecanı ile harmanlanıyor.

JUTLAND II – Breath of the Seasons üç yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkıyor

Fotoğrafçı Jonas Høholt Danimarka’daki Jutland yarımadasında yaşıyor. Yarımadadaki manzaralar, mevsim geçişleri ve doğanın döngüsü JUTLAND II – Breath of the Seasons işi için fotoğrafçıya ilham oluyor. 2017 yılında, doğanın ve dışarıdaki hayatın değerini vurgulamak amacı ile projeye başlıyor. Üç senenin sonunda, 2020 yılının başında kişisel projesini sonlandırıyor. Jonas Høholt doğadaki döngüyü en iyi şekilde yakalamak için sayısız mekanda saatlerce vakit geçiriyor. farklı bölgelerde geçirdiği vakitlerde doğanın aslında insana ne kadar benzediğini fark etme şansı yakalıyor. Høholt, mevsimlerin döngüsünü nefes alıp vermeye benzetiyor. JUTLAND II – Breath of the Seasons, enerjinin her yerde olduğunu ve hiçbir zaman durmadığının uzun soluklu bir kanıtı oluyor. Kimi zaman yorgun düşüp umutsuzluk yaşasa da bu döngü üç yıllık emek ile birleşiyor ve tamamlanıyor.

Jonas Høholt çekimleri nasıl gerçekleştirdiğini bir başka videoda açıklıyor

Canon 5D Mark III ve Canon 7D fotoğraf makineleri ile yapılan çekimlerinde Canon ve Sigma lensleri, tripodlar ve çeşitli aksesuarlar kullanıldı. Jonas Høholt çekimlerin arka yüzünü PetaPixel- ile paylaştı. Ekipmanlara ve kullanış şekilleri hakkında ipuçlarına bu görsellerden ulaşmak mümkün. 3 dakika 30 saniye süren time-lapse videosuna Davis Harwell’ın Eureka isimli parçası eşlik ediyor.

Vimeo Staff Pick seçilen JUTLAND II – Breath of the Seasons videosunun yayınlanmasının ardından insanlar Jonas Høholt’a bu etkileyici görüntüleri nasıl kayda aldığını sordu. Fotoğrafçı gelen taleplerin ardından süreci nasıl yürüttüğünü ve yaşadığı zorlukları anlattığı bir video daha yayınladı. Time-lapse videosuna ve sürecin nasıl ilerlediğini anlattığı açıklama videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz. Jonas Høholt’un Instagram, Twitter ve Vimeo hesaplarından diğer işlerine göz atabilirsiniz.

Künye

Yönetmen ve Yapımcı: Jonas Høholt
Ses Tasarım: Slava Pogorelsky
Müzik: Davis Harwell – Eureka
Teşekkür: Henrik Matzen

Görsel: Vimeo, Petapixel