Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ay’ın Gökyüzündeki Dansı

Ay’ın Gökyüzündeki Dansı

Fotoğrafçı Andrew McCarth, 2 milyondan fazla görüntüden oluşan time-lapse videosuyla Ay’ın farklı evrelerini büyülü bir şekilde gösteriyor.

Andrew McCarthy, gökyüzüne meraklı bir astrofotoğrafçı. ABD’de yaşayan fotoğrafçı daha önceleri Güneş’in göz alıcı güzelliğini gözler önüne seren ve 100 binden fazla fotoğrafı içeren 230 megapiksellik çözünürlükte bir Güneş fotoğrafı sunmuştu. Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Dünya ile Güneş arasından geçerken yakaladığı karesi de uzayın büyüleyici yönünü gözler önüne seriyordu. McCarth, son projesinde ise Ay’ın Dünya’nın yörüngesinde nasıl dans ettiğini gözler önüne seriyor.

Yüksek çözünürlüklü görüntülerle Ay’ın evreleri

Fotoğrafçı geçtiğimiz Şubat ayında Ay’ın her bir evresini süreç boyunca kayda aldı. McCarthy teleskobu aracılığıyla toplamda 2 milyonun üzerinde görüntü kaydetti. Bu görüntülerden olağanüstü bir time-lapse videosu oluşturdu. Videoda yer alan her bir karesinde 30 bin ile 200 bin arasında değişen TIF dosyası kullandı. Yaklaşık 12 TB’lık veri elde etti. Ay’ın her bir karesi devasa mozaiğin ufak pir parçasını oluştururken yaklaşık 1 ay süren çekimin sonucunda yüksek çözünürlüklü bir iş ortaya çıktı.

Andrew McCarthy, Ay her gece tepe noktaya ulaştığı anda fotoğrafları çekmeye başlıyor. Bu da yaklaşık 25 saatlik bir fotoğraf projesi döngüsü demek. Tabii ki bu çekimleri yaparken hava koşullarının da elverişli olması gerekiyor. Fotoğrafçı bu çekimleri gerçekleştirebilmek için hava durumuna göre Arziona eyaletinin çeşitli bölgelerinde çekimleri gerçekleştirmiş. Genellikle çöl havasında çekimler yapsa da bu alanda toz fırtınaları olduğu için uygun koşulları bulabilmek amacıyla her gün farklı yerlere gitmek durumunda da kalmış.

Ay’ın Dünya ve kendi ekseni etrafında dolanma hareketlerini gösteren video uydunun yüzeyindeki kraterleri, ışık geçişlerini ve bu geçişler sonucunda oluşan kontrastı gözler önüne seriyor. Cosmic Background mahlaslı fotoğrafçının diğer büyülü işlerine internet sitesinden, Instagram ve Twitter hesabından ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter