Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Uçaklar Kapsül Yapılara Dönüşüyor

Eski Uçaklar Kapsül Yapılara Dönüşüyor

Aeropods eski uçakları; kolay taşınabilir ofislere, satış noktalarına, çocuk oyun alanlarına, bahçe odalarına ve daha pek çok kapsül yapıya dönüştürüyor.

Kapsül benzeri küçük yapılar, pandemiden çok önce trend haline gelmişti. Pandeminin ardından bu akım ivme kazandı ve uzaktan çalışma sistemiyle ilgili çözümlerin de bir parçası olmaya başladı. Bu yapıların tasarımında en çok göz önüne alınan prensiplerden biri ise ekolojiye zarar vermemek. Çoğunda ekolojik, geri dönüştürülmüş malzemeler veya sürdürülebilir enerji sistemleri kullanılıyor. Şimdi hep birlilte Aeropods’un kapsül yapılarını inceleyelim.

Aeropods yapıları, pek çok amaç için özelleştirebiliyor

Dijital göçebeler, isterlerse tüm yıl boyunca bir uçak kabininde yaşayarak veya çalışarak geçirebilirler. İrlanda’nın kuzeybatısında kurulan yeni bir girişim olan Aeropods bu fikirden yola çıkarak, eski ticari uçakları evden çalışma ofislerine, satış noktalarına, bahçe odalarına ve benzeri yapılara dönüştürerek uzaktan çalışmayı daha estetik ve eğlenceli hale getiriyor. Dolayısıyla hem kişisel hem de iş amaçlı kullanım için özelleştirilebilir kapsül yapılar üretiyor.

Aeropods

Fikir, inşaatçı Kevin Regan’ın kişisel projesi olarak başlamış. Ancak yengesi yeni ev ofisinin fotoğraflarını yayınladığında, başka insanlardan talep gelmeye başlamış. Böylece Regan, iş ortağı Shane Thornton ile birlikte harekete geçmi ve birlikte Aeropods’u piyasaya sürmüşler.

Sağlam yapılar için en iyi ileri dönüşüm malzemesi uçaklarda

Uçaklar, güçlü alüminyum alaşımları ve tamamen yalıtımlı duvarları sayesinde kuşkusuz oldukça dayanıklı araçlar. Bu nedenle uçak parçaları, uzun ömürlü mobilyalar ve ofisler yapmak için de çok uygun. Ayrıca, eskiyip hizmet dışı kalan uçak sayısı da fazla. Hatta atık haline gelen bu araçların dönüşümü için dernekler bile mevcut. Örneğin önümüzdeki yirmi yıl içinde 15.000 aracın emekliye ayrılacağı tahmin ediliyor. Bu da Aeropods için malzemenin kolay tükenmeyeceği anlamına geliyor. Yapılarda, zemin dahil her şey orijinal uçak parçalarından yapılıyor. Örneğin Airbus A320’den yapılan bir kapsül yapı, çift camlı ve yalıtımlı cam kapıları sayesinde tüm yıl boyunca yolcunun üşümeden kullanabilmesini sağlıyor. Yapılar 10 yıl garantili olarak sunuluyor.

Aeropods

Yerleşik kaldırma sistemi sayesinde yapılar kolay taşınabiliyor

İleri dönüşümle inşa edilen bu kapsüllerin fiyatı, müşterinin isteklerine bağlı olarak 20.000 – 37.000 € arasında değişiyor. Firmanın ilk projesi bir Airbus A320’den yapılmış bir ev ofis imiş. O zamandan bu yana; kullanılmadığı zamanlarda çocuk oyun odası olan çift işlevli ofis, yedek yaşam alanı, toplantı odaları, barlar, satış noktaları ve bisiklet barınakları inşa etmek üzere çok sayıda ilginç talep almış. Bu da şimdiye kadar reklama yalnızca 100 € harcayan yeni bir girişim için hiç fena görünmüyor.

Ofisler, yerleşik bir kaldırma sistemi sayesinde taşıma kolaylığı sunuyor. Mal sahibi taşınmaya karar verirse kolayca kapsül yapıyı da taşıyabiliyor. Bakımı ise bir otomobil bakımından farksız. Sadece kirlendiğinde yıkamak yeterli.

Aeropods zamanla İngiltere çapında işlerini büyütmeyi planlıyor. Ancak zaten dünyanın herhangi bir yerinden gelen taleplere açık durumda. Kevin Regan “Bunları her yere teslim edebiliriz, nereye götürebileceğimiz konusunda bir sınırlama yok.” diyor.

Görsel: Aeropods