Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nefis Görüntüler Üzerinden Kalkışa Geçen Bir Uçak

Nefis Görüntüler Üzerinden Kalkışa Geçen Bir Uçak

Delta Airlines'ın Viola Davis tarafından seslendirilen yeni filmi, pist üzerinde kalkış yapan bir uçaktaymışsınız hissi yaratarak nefis bir görsellik sunuyor.

Hava yolları şirketlerinin filmleri görsel açıdan etkileyici oluyor. Farklı coğrafyadan nefis görüntüler insanın içine o bildik seyahat kıpırtısını dolduruyor. Örneğin THY, geçtiğimiz aylarda 5 duyuyu odağına alan filminde Dr. Mehmet Öz’ü birbirinden güzel manzaralar içerisinde göstermişti. Delta Airlines için Wieden & Kennedy New York tarafından hazırlanan yeni reklam filmi de bu anlamda hiç aşağı kalmıyor.

Hava alanları pistleri üzerinde bulunan uçakların kalkış yaptığı yollara “Runway” deniyor. Delta’nın filmi de “Runway” adını taşıyor. Iconoclast’tan Megaforce tarafından yönetilen filmde kullanılan çekim tekniği ve görsellik, hakikaten bir uçağın kalkış anlarındaki hissi uyandırıyor.

delta_runway_w+k new york_delta airlines_abd_bigumigu_5 delta_runway_w+k new york_delta airlines_abd_bigumigu_5 delta_runway_w+k new york_delta airlines_abd_bigumigu_5 delta_runway_w+k new york_delta airlines_abd_bigumigu_5

Güzel Şeyleri Beklemek Mi, Onlara Gitmek Mi?

Ünlü oyuncu Viola Davis tarafından seslendirilen film, pek çok farklı seyahat deneyimini ekrana getiriyor. Bunlar arasında yerel halkla oynanan oyunlar da var, baharat pazarları da, manzaraya karşı göle atlamak da. Viola Davis’in dış sesi bu görüntüler üzerine, bir uçağın kalkış sesleri eşliğinde tatlı tatlı anlatıyor.

Eski bir deyişe atıf la başlıyor Davis, “Güzel şeyler bekleyenlere gelir der eski bir söz.” dedikten sonra bu sözün tam olarak olduğu şey olduğunu söylüyor: Eski. Güzel şeyler bekleyenlere gelmez çünkü,  onu almak için çabalayanlara gelir elbette. Film de bu gitmeyi, kamera hareketleri ve ses efektleriyle yansıtıyot. Görüntüler “runway” üzerinde giden bir uçaktan görülüyormuş gibi hızla akıp değişirken, sonunda uçağın kalkışını hissediyoruz. Viola Davis de bu sonla birlikte mesajını veriyor zaten: “Güzel şeyler gidenlere gelir.”

ABD çapında TV, sosyal medya ve dijital platformlarda yayına giren film; yıl boyunca yayında kalacak. Etkileyici görsel dili ile dikkat çeken 60 saniyelik film, aynı zamanda markanın yeni deneyim ve fırsatlara odaklandığı “Keep Climbing” kampanyasının da son ayağı.

Künye:

Reklamveren. Delta Airlines
Reklam Ajansı: Wieden + Kennedy New York
Yapım: Iconoclast
Yönetmen: Megaforce

Görsel: YouTube