Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kobe’yi Reklam Filmleriyle Hatırlamak

Kobe’yi Reklam Filmleriyle Hatırlamak

Black Mamba lakaplı NBA yıldızı Kobe Bryant'ın 1990'lı yıllardan 2010'lu yıllara kadar yer aldığı reklam filmlerinden öne çıkan işleri derledik.

Kobe Bryant, geçtiğimiz gün Güney Kaliforniya’da geçirdiği trajik helikopter kazası sonrası hayatını kaybetti. 2015 yılında emekliliğe ayrılana kadar kariyerinde 5 kez NBA şampiyonluğu yaşayan Bryant iki kez de finallerin en değerli oyuncusu seçildi. 20 yıllık kariyeri boyunca en dikkat çeken rekorlarından biri de Toronto Raptors’a attığı 81 sayı oldu. Böylelikle Wilt Chamberlain’den sonra bir maçta en çok sayı atan ikinci oyuncu olarak kırılması zor bir rekor ile tarihe geçmişti.

1996 yılında giydiği Los Angeles Lakers formasını kariyeri boyunca hiç çıkarmadı. Bu süreç içerisinde 19 kez NBA All-Star kadrosuna seçilen Bryant bu maçların dördünde MVP seçildi. Ayrıca ABD Milli Basketbol Takımı ile de iki kez altın madalya kazandı. Kariyeri böyle başarılar ile dolu Black Mamba lakaplı yıldız oyuncu milyonlarca insana ilham kaynağı oldu. Basketbolu seven sevmeyen herkes tarafından takdir gördü.

Bryant ünlü markaların kampanyalarında yer aldı

Kitleler tarafından böylesine sevilen bir oyuncu olması onun birçok marka ile de işbirliği gerçekleştirmesine neden oldu. Aralarında Nike, Sprite, adidas, Türk Hava Yolları, McDonald’s gibi markaların bulunduğu Kobe Bryant’ın yer aldığı reklamları markaların isim sıralamasına göre derledik. İşte 1990’lardan 2010’lara kadar Black Mamba’nın yer aldığı bazı reklam filmleri:

90’lı yıllarda Kobe Bryant birçok defa adidas’ın kampanyalarında yer aldı. Henüz Nike ile anlaşmadığı 90’lı yılların sonunda ve 2000’li yılların ortalarına kadar süren Kobe Bryant’lı adidas kampanyaları:

2016 yılında TBWA/Media Arts Lab tarafından Apple TV için hazırlanan “Father Time” isimli reklam filminde Kobe Bryant’a Michael B. Jordan eşlik ediyor.

Kobe Bryant’ın 2001 yılında McDonald’s’ın kampanyasında da yer almıştı. “We love to see yo smile” sloganına sahip reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kobe Bryant ve Nike reklamları

Nike ve Kobe Bryant iş birliğinde ortaya çıkan kampanyalar prodüksiyonu ve hikayeleri ile ön plana çıkıyor. Nike’nin Zoom Kobe VI tanıtımı için 2011 yılında gerçekleştirilen Wieden & Kennedy Portland imzalı “The Black Mamba” filmi bunların arasında yer alıyor. Yönetmenliğini Robert Rodriguez’in gerçekleştirdiği filmde Bruce Willis ve Kanye West gibi ünlü isimler yer alıyordu.

2010 NBA finalleri boyunca yayınlanan Wieden & Kennedy Portland tarafından hazırlanan “All Together Now” kampanyası.

AKQA imzası bulunan 2014 yapımı “House of Mamba” kampanyasında ise interaktif bir basketbol sahası yer alıyor. Bryant’a bir nevi saygı duruşu içeren reklam filmi Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde 4 Altın Aslan kazanmıştı.

Nike’den LED Basketbol Sahası

Nike’nin Wieden+Kennedy Portland imzalı bir diğer reklam filmi 2016 yılında Kobe Bryant’ın parkelere veda ettiği zaman yayınlandı. “The Conductor” reklam filminde orkestra şefi olan Bryant, kendisini sevmeyen taraftarların koro halinde söylemiş olduğu şarkıyı yönetiyor.

Kobe Bryant’ın marka ile gerçekleştirdiği işler basketbol kariyeri sonrasında da devam etti. 2018 yılında Must Be Something Portland tarafından hazırlanan “Choose Go” başlıklı reklam bunların arasında yer alıyor. Birçok sporcunun yer aldığı reklam filmi “Dünyanın dönüşü bir anda dursa ne olur?” sorusuna yanıt arıyordu.

Kobe Bryant 1990’lı yıllarda adidas’ın kampanyalarının yanı sıra Sprite markası için de reklam filmlerinde yer aldı. Black Mamba’nın içecek markası için yer aldığı kampanyalardan bazıları:

Bryant THY’nin marka tanıtım elçisi de oldu

Kobe Bryant’ın hiç kuşkusuz en etkileyici işlerinden biri futbol yıldızı Leo Messi ile 2012 yılında THY yolları için gerçekleştirdiği kampanya oldu. Aynı zamanda bir dönem THY’nin küresel marka tanıtım elçisi olan Kobe Bryant, Alametifarika tarafından gerçekleştirilen Kobe vs Messi Legends on Board reklamında Leo Messi ile küçük çağlı bir düello gerçekleştiriyordu.

Görsel: YouTube