Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford Basketbol Sahalarındaki Ayakkabı Gıcırtısını Yok Etti

Ford Basketbol Sahalarındaki Ayakkabı Gıcırtısını Yok Etti

Ford Brezilya basketbol maçlarındaki ayakkabı gıcırdama sesini yayınlarda kaldırarak otomobillerinde kullandığı teknolojiyi tanıttı.

Basketbol izlemiş olan herkes oyuncuların ayakkabılarından gelen sesi duymuştur. Özellikle televizyondan izlenen maçlarda bu gıcırdama sesi basketbol maçı izleyenler için değişmeyen bir ses. Ford Brezilya, ‘EcoSport AdvanceTrac’ ve patinajı önleyen ‘Electronic Stability Control’ teknolojisini tanıtmak amacıyla basketbol sahalarında yaşanan bu gıcırtı sesini kampanyasında kullandı.

Her periyotta 1 dakika boyunca ayakkabı gıcırtısı sesi kesildi

GBT Brezilya tarafından Ford otomobillerinin tanıtımı için hazırlanan No Squeak Broadcast (Gıcırtısız Yayın) kampanyasında NBB (Brezilya Basketbol Ligi) final maçı seçildi. Ses mühendisleri ile birlikte yürütülen projede her periyodun bir dakikalık süresinde gıcırtıyı engelleyecek sistem devreye girdi ve yayın ayakkabı gıcırtısı olmadan anlatıldı. Kampanyanın gerçekleştiği süreç boyunca yayının sol üst köşesinde zemin sesinin kapatıldığını gösteren bi ibare yer aldı. Bu sırada maçın spikeri de otomobilden ve özelliklerinden bahsetti. Aynı anda bahsi geçen teknolojinin tanıtımını yapan ve internet sitesine yönlendiren reklam da alt kısımda yer aldı.

GBT Brezilya tanıtım için ayrıca “Cross-Over Cross-Overs Me” (Crossover, basketbolda koşu yönü değiştirme hareketi ve aynı zamanda SUV ile hatchback kasanın karışımı araç anlamına geliyor.) ve “Squeak No, Yes Swish” (gıcırdama yok deliksiz basket atışı var) gibi basketbol terimleri içeren etkinlik afişleri hazırladı.

Künye

Müşteri: Ford Brezilya
Ajans: GBT Brezilya
İdari Yaratıcı Yönetmen: Vico Benevides
Yaratıcı Yönetmen: Rodrigo Strozenberg, Denis Peralta
Metin Yazarı: Andre Savastano, Cauique Johnson
Sanat Yönetmeni: Leandro Bechara, Thiago Nascimento
RTV: Marina Fridman, Yasmin Mattos
Hesap Yönetimi: Andre Cruz
Medya: Rafael Amorim, Thamyris Bueno, Giorgio Christiano
Film Yapımcısı: Regis Fernandez
Prodüksiyon Şirketi: Dirty Work Factory
Ses: Cabaret

Görsel: Vimeo, Treassessoria