Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boş Park Yerlerini Sahaya Çeviren Mobil Basketbol Potası

Boş Park Yerlerini Sahaya Çeviren Mobil Basketbol Potası

Volkswagen, otoparklardaki boş yerlerin yalnızca otomobillere ait olmadığını ve insanların ortak kullanımı için değerlendirilebileceğini düşünüyor.

Massachusetts Institute of Technology’le (MIT) bir araya gelen Volkswagen, DDB Brussels’ın da işbirliğiyle birlikte boş park yerlerine yerleştirilen “Volksparking” adındaki mobil basketbol potasını geliştirdi.

Belçika’da boş park alanlarının yalnızca otomobillere ait olmadığını göstermek isteyen proje ile birlikte otomatik bir sistem sayesinde boş park yerini algılayan ve otoparkın içinde hareket ederek boşluklara yerleşen seyyar basket potası, basketbol maçı yapmak isteyen ancak, yer sıkıntısı çeken gençlerin rahatlıkla oyun oynamasını sağlıyor. Yani şehri asıl sahibi olan insanlara geri veriyor.

Şimdilik yalnızca Belçika’da Ostend bölgesinde bir otoparka yerleştirilen gezici basketbol potası, boş park yerlerinin farklı amaçlar için kullanılabilen eğlenceli alanlar haline gelebileceğini gösteriyor. İleriki aşamalarda ise boş park yerlerinin; piknik masası, pop-up kaykay parkları, seyyar satış alanı ya da tırmanma duvarı gibi yaratıcı etkinlikler ve aktiviteler için kullanılması söz konusu.

Künye:

Marka: Volkswagen
Başlık: Volkswagen – Volksparking”
Ajans: DDB Brussels
Yaratıcı Yönetmenler: Peter Ampe, Odin Saillé
Konsept Tasarım: Peter Ampe Rom&John
Stratejik Planlama: Dominique Poncin, Maarten Van Daele
Hesap Ekibi: Sylvie De Couvreur, Silvie Erzeel, Filiz Temur, Anneleen Vande Voorde
Dijital Prodüksiyon: Stefanie Warreyn, Maarten Breda
Grafik Tasarımcı: Sven Verfaille
Geliştirici: Christophe Gesquière
Prodüksiyon Şirketi: Geronimo
Yönetmen: Jan Boon
Prodüktör: Mathias Kerner
Halkla İlişkiler: Kenn Van Lijsebeth

Görsel: DDB Brussels, YouTube