Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JR’ın “İyilik İçin Çağrı” Projesine Başvurular Uzatıldı

JR’ın “İyilik İçin Çağrı” Projesine Başvurular Uzatıldı

JR, ödüllü kamusal sanat projesi Inside Out'u "İyilik İçin Çağrı" adı altında ve ISTANBUL'74 aracılığıyla İstanbul'a taşıyor.

JR muralları, devasa fotoğraf baskı yerleştirmeleri ve projeksiyon işleriyle dünyanın en tanınmış çağdaş sanatçılarından biri. Fransız sanatçı, bazen görsel estetiği öne çıkarıyor bazen de çevreye ya da siyasi gündeme dair sözünü söylüyor. Berlin Duvarı’nın yıkılışının yıl dönümü için Brandenburg Kapısı üzerine yaptığı yerleştirme, Louvre Piramidi’nin 30. yıl dönümü için yaptığı devasa optik yanılsama yakın zamanda yaptığı en ses getiren işlerdendi. Sanatçı Küresel İklim Eylem Zirvesi sırasında San Francisco City Hall’a yansıttığı yüzlerle, zirveye katılan liderlere “gözüm üzerinizde” mesajı vermişti. Bunun öncesinde ise ABD ile Meksika sınırında Trump’a inat kurduğu yeryüzü sofrası, İstanbul’daki yaşlı kent sakinlerinin anılarını duvarlara çizdiği Wrinkles of the City gibi unutulmaz projeleriyle akıllara kazınmıştı. Sanatçı bu defa Inside Out adlı en büyük kamusal sanat projesinin İstanbul ayağı olan İyilik İçin Çağrı ile gündemimizde.

İyi niyet hikayelerini “İyilik İçin Çağrı” projesiyle paylaş

TED 2011 ödüllü projenin İstanbul ayağını, sanat ve kültür platformu ISTANBUL’74 gerçekleştiriyor. “İyilik İçin Çağrı” bir süredir devam eden duyurularıyla sosyal medyada da karşınıza çıkmış olabilir. Projenin son başvuru tarihi başlangıçta 20 Ocak olarak duyurulmuştu ancak bu ay yapılan bir duyuruyla 2 Şubat 2020’ye uzatıldı.

View this post on Instagram

?"İYİLİK İÇİN ÇAĞRI" Projemize başvuru tarihi 2 Şubat 2020’ye uzatıldı! JR'ın en büyük kamusal sanat projesi olan Inside Out’un İstanbul ayağı, “İyilik İçin Çağrı” katılımcı sanat projemizin bir parçası olun. İnsanların kendilerini çarpıcı siyah-beyaz portrelerle ifade ettikleri bu projenin İstanbul’daki ayağına profilimizdeki linke tıklayarak katılın. İyiyi çoğaltarak, dünyayı sanat ile değiştirelim! – ?“A CALL FOR GOODWILL” application/nomination deadline has been extended to February 2, 2020! Join our Group Action, "A Call For Goodwill", as a part of JR's large-scale, participatory art project Inside Out. Click on the link in our bio to participate in our group action where people express themselves with black and white portraits. Help us change the world through art! @insideoutproject @jr @ted #InsideOutProject #JR #CallforGoodwill #IyilikicinCagri #ISTANBUL74

A post shared by ISTANBUL'74 (@istanbul74_) on

Katılım başvuru formuyla sağlanabiliyor. Aslında form bir bakıma iyilik yapan insanları bu proje için önermenizi istiyor. Formu dolduran kişi önereceği kişinin iyi niyet hikayesini, irtibat bilgilerini ve hikayesini yazarak bir bakıma iyiliği ihbar ediyor. Dilerse başvuru sahibi kendisini de önerebiliyor. Böylece başkalarına yardım eli uzatan bu insanların siyah-beyaz portreleriyle projede yer alması sağlanıyor.

Formda yer alan açıklama metni şöyle: “İyilik İçin Çağrı” ile misafirperverliği, çok ulusluluğu ve kültürel zenginliği ile ünlü bu ülkenin vatandaşları olarak bizler insaniyeti kutlayan nitelikteki bir proje tasarladık. Projemiz, iyi niyetleriyle ırk, etnik köken, din veya kültür farkına bakmadan başkalarına yardım eli uzatan kişileri portreleyerek, herkese karşı insani yaklaşım ve dayanışma isteği uyandırmayı hedefliyor. İnsanların kendilerini çarpıcı siyah-beyaz portrelerle ifade ettikleri bu projenin Istanbul’daki ayağına aşağıdaki formu doldurarak katılın. İyiyi çoğaltarak, dünyayı sanat ile değiştirelim!

Projeyle ilgili gelişmeleri ISTANBUL’74’ün Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

ABD

Venezuela

Görsel: ISTANBUL’74

 


Bigumigu Yazarı
| GENEL