Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NBA 75. Yıl Dönümü Takımı İçin Jeff Hamilton’dan Mont Tasarımı

NBA 75. Yıl Dönümü Takımı İçin Jeff Hamilton’dan Mont Tasarımı

NBA 75. yıl dönümü takımının montları, önceki yıl dönümünde olduğu gibi yine ünlü tasarımcı Jeff Hamilton tarafından tasarlandı.

NBA yıl dönümü takımı montları, ünlü moda tasarımcı Jeff Hamilton’ın kariyeri için adeta bir dönüm noktası. Tasarımcı, 30 yılı aşkın bir süredir NBA’in ayrılmaz bir parçası ve şampiyonlar için deri özel montlar tasarlıyor. 1997’de 50. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak en iyi 50 oyuncu için mont tasarlayan da oydu. Geçtiğimiz yıl, 75. yıl dönümü dolayısıyla yine NBA tarihinin en iyi 75 basketbol oyuncusu açıklandı. Bu oyuncuların montları de yine Jeff Hamilton imzasını taşıyor.

75. yıl dönümü takımına özel detaylar taşıyan montlar

Tasarımcı, Guess Jeans için bir kot tasarımcısı olarak kariyer yolculuğuna başladı ve oradan ayrıldıktan sonra mont tasarımları yaparak bu alanda adını duyurdu. Özellikle sporcular için yaptığı montlar bir sanat eseri gibi nitelendirildi ve büyük beğeni topladı. Bu montlar; oyuncuyu, onun kariyer yolculuğunu ve takımı özetliyordu. Magic Johnson ve Michael Jordan gibi efsanelerle bağlantı kurdu ve onlar için de montlar tasarladı. Hamilton ayrıca Michael Jackson, Nelson Mandela, Madonna, Drake, Snoop Dogg ve hatta bazı ABD başkanları gibi dünyaca tanınmış isimler için de montlar tasarladı. Tasarımcı Paris’te yaşıyor ancak Amerikan spor kültürü üzerindeki etkisiyle tanınıyor.


Jeff Hamilton, 75. yıl mont tasarımlarını, daha önceki tasarımlarına kıyasla daha da etkileyici bir seviyeye taşımış. Montun arka trafında kocaman bir 75. Yıl dönümü takımı arması yer alıyor. Sağ kolda oyuncu tarafından seçilen forma numarası, sol kolda ise oyuncunun yer aldığı takımlar -ın logoları bulunuyor. Sol tarafta göğüs hizasında, elmas şekindeki NBA 75 logosu yer alıyor. Her oyuncu için tek üretilen montların iç kısmında resmi olarak oyuncunun kimliğini açıklayan ve en iyi 75’te yer aldığını onaylayan özel bir etiket yer alıyor.

Şu ana kadar en iyi 75 montlarından yalnızca birkaçı herkese açık şekilde paylaşıldı. Bazılarını yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Bunun dışında, Dwayne Wade’in ve Reggie Miller’ın sosyal medyada paylaşılan montları bunlar arasında. Ayrıca Jeff Hamilton Isiah Thomas’ın montunu canlı yayında kendisine sunarak herkese göstermiş oldu. Diğer montlar da sabırsızlıkla bekleniyor. Ayrıca Hamilton kendisi şimdiden 100. yılı iple çekiyor.

jeff hamilton nba

Spor ve moda dünyasına dair yaratıcı işlere ilgi duyuyorsanız buradan diğer haberlere göz atabilirsiniz.

Görsel: Vimeo