Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Mevlana’yı Kendi Şiiriyle Andı

Apple Mevlana’yı Kendi Şiiriyle Andı

Mevlana'nın ölüm yıldönümü için iPhone ile çekilen içerik, Apple tarafından Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol şiirine ithaf edildi.

Sevgi, hoşgörü ve barış üzerine öğretileri ile tanınan Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için her yıl anma programları düzenleniyor.  7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen anma programları Türkiye’nin pek çok ilinde gerçekleşiyor. Miras olarak bıraktığı felsefesinin anlaşılması ve yaşamına dair daha derin olguların aktarılmaya çalışıldığı hafta için Apple da bir içerik paylaştı.

Mevlana, doğumunun 800. yıl dönümünde 2007 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri listesine dahil edildi. 2007 yılının Mevlana yılı olarak anılmasının ardından, adı dünyanın çoğu yerinde bilinir hale geldi. Ayrıca Mevlana’nın ölüm tarihi olan 17 Aralık’tan önce, 14 Aralık’ta paylaşılan içerik Mevlana’nın öğretilerinin evrenselliğine odaklanıyor.

Ölüm yıl dönümü için hazırlanan bu içerikle, resmi Instagram hesabı üzerinden Mevlana haftasına özel paylaşımda bulunan Apple, içeriği Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol şiirine ithaf etti.

Semazen İshak Ürün’ün sema gösterisini, görüntü yönetmeni Firar Güney Kayran iPhone’la çekti. A Poem By Rumi başlığıyla ve Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol şiirinin İngilizce çevirisiyle paylaşılan kısa film, görsel olarak etkileyici bir karaktere sahip. Işık kullanımı, sahne geçişleri ve kısa film için kullanılması tercih edilen müzik sayesinde çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

App Store ve Apple Music’ten Mevlana’nın Hatırasına

Ayrıca Apple; Mercan Dede, Kudsi Ergüner gibi isimlerden Mevlana’nın mirasını kucaklayan bir liste oluşturdu. Özenle hazırlananan Mevlana’nın Hatırasına isimli şeçki, Apple Music üzerinden kullanıcılara sunuldu. Paylaşılan listenin haricinde App Store’da öne çıkan uygulamalar arasında bulunan, 365 Gün Mevlana uygulaması aracılığı ile her gün Mevlana’ya ait farklı bir söz ile güne başlamak da mümkün.

Görsel: Instagram, Apple