Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kapana Sıkıştıran Yatak

Kapana Sıkıştıran Yatak

Ruh sağlığı konusunda hazırlanmış bir teste yönlendirme içeren poster tasarımları, aşırı uyku isteğinin depresyon belirtisi olabileceğini hatırlatıyor.

Aşırı uyku isteği olarak tanımlanan hipersomnia, depresyonun en belirgin belirtilerinden bir tanesi. Kişi yeterli uyku almış olmasına rağmen kendisini gün içinde halsiz ve yorgun hisseder ve geceleri rahat bir uyku çekmiş olmalarına rağmen gün içinde uyku atakları geçirirler. Depresyon belirtilerini fark edip yardım alınmak için adım atılmazsa bu sorun kişiyi daha derin bir çukurun içine itebilir.

Ruh sağlığı konusunda kişileri etiketleme sorunu yüzünden Orta Doğu’daki vakaların yüzde 66’sından fazlası teşhis edilemiyor ve tedavi sürecine geçilemiyor. Bu konuda farkındalık yaratmak isteyen Dubai Science Park ve Thrive Wellbeing Centre, kampanyasıyla birlikte yardım istemenin sorun olmadığını önemli olanın sorunu kabullenip destek almak olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

depresyon

Uzunca bir süre şüphe etmek yerine erkenden harekete geçip yardım alın

Serviceplan Middle East tarafından hazırlanan Hostages of Depression başlıklı kampanya, ruh sağlığı sorunları yaşayan insanların hissetmiş olduğu acıyı ve sıkıntılı durumu net ve açık bir şekilde gösteriyor. Sloganlarıyla birlikte dikkat çekici görselleri kuvvetlendiriyor.

Bilim alanında sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya adanmış, bilim insanlarına, ofis alanlarına, laboratuvarlara ve şirketlere ev sahipliği yapan Dubai Science Park öncülüğünde elde edilen bilgiler doğrultusunda depresyonun kişiyi nasıl yetersiz hissedeceğini temsil eden 3 etkileyici poster hazırlanıyor. Poster tasarımlarının arkasında Caper Illustration‘dan sanatçı Jiawen Chen’in imzası bulunuyor.

Kısır döngüsünde sıkışıp kalma hissiyatını önce görselleştiren ardından da duygusal tepki uyandıran tonlarla dijital olarak renklendirilen kampanya görsellerinde yatağına hapsolmuş kişiler kullanılıyor. Hazırlanan posterler ufak hareketlendirmelerle video içeriğine de dönüştürülüyor.

Kampanya, Ruh sağlığı kliğini Thrive Wellbeing Center tarafından geliştirilen teste yönlendirme içeriyor. Hasta Sağlığı Anketi (PHQ-9) doğrultunsa hazırlanan test bir dizi soru ile depresyon belirtilerinin sıklığını ve şiddetini ölçemeye yardımcı oluyor. PHQ-9 testi depresyon teşhisi ve seviyesini ölçmek için yaygın olarak kullanılan bir test. Kişilerin profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyup duyulmadığını belirlemeye yardımcı oluyor.

Künye

Müşteri: Dubai Science Park
Ajans: Serviceplan Middle East
CCO: Akhilesh Bagri
İdari Yaratıcı Yönetmen: Jason Romeyko
Yaratıcı Yönetmen: Saleh ElGhatit, Ande Couto
Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: Oussama Founi, Sameer Suri
Sanat Yönetmeni: Oussama Founi & Saaniya Abbas
Metin Yazarı: Sameer Suri, Rana Ahmed
Media Agency: Mediaplus
Illustrator: Jiawen Chen / Caper Illustration

Görsel: Jiawen Chen