Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğin Restoranları İçin Asma Siperlikler

Geleceğin Restoranları İçin Asma Siperlikler

Christophe Gernigon'un imzasını taşıyan PLEX’EAT, aynı masada oturan restoran ve kafe müşterileri için güvenli bir deneyim sunuyor.

Pandemi yaşamlarımızda köklü değişikliklere neden olurken tasarımcılar da bu yeni dünyaya özgü tasarımlar üretmeye devam ediyor. Ziyaretçileri arasındaki sosyal mesafeyi koruyan labirentli park Park de la Distance ve 360 derece koruma sağlayan kapsül gibi siperlik BioVYZR son zamanlarda yer verdiğimiz en etkileyici örneklerdendi. Mizah duygusunu da işin içine katan Social distancing aids adlı sosyal mesafe kafeslerini de anmadan geçmek olmaz. Christophe Gernigon’un asma siperlik projesi PLEX’EAT da normale dönüş sinyallerinin geldiği bugünlerde dikkat çekiyor.

Hafif ve kolay temizlenebilir siperlikler

Aşamalı olarak gerçekleşecek normale dönüş sürecinde işletmelerin uyması gerekecek pek çok kural olması bekleniyor. Sosyal mesafe kuralına göre düzenlenmiş masalar şu an için en bilinenlerden. Ekstra güvenlik önlemleri alan işletmeler de rekabette güç kazanacak gibi görünüyor. Christophe Gernigon’un PLEX’EAT adlı projesi de bir restoranı veya kafeyi diğerlerine göre daha tercih edilebilir kılacak türden.

Avize gibi tavandan sarkan XXL siperlikler, yemek yiyen insanların üst gövdesinin tamamı için bir virüs kalkanı oluşturuyor. Siperliklerin içine arkalarındaki açıklıktan giriliyor. Şeffaf pleksiglastan yapılmış asılı koniler, aynı masadaki insanların birbirlerini rahatlıkla görebilmesini sağlıyor. Aynı zamanda hafifler ve yeni müşteri gelmeden önce restoran görevlileri tarafından kolaylıkla temizlenebiliyorlar.

Ne dersiniz, böyle bir masada kendinizi güvende hisseder miydiniz?

Görsel: PLEX’EAT