Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Mesafe Giysileri

Sosyal Mesafe Giysileri

Multiply'ın tasarladığı Petticoat Dress, sosyal mesafe kuralını ihlal edip sağlığınızı riske atanlara karşı eğlenceli bir çözüm sunuyor.

Dünyanın pek çok yerinde pandemi sonrası normale dönüş süreci yaşanıyor. Ancak bu normalin eskisinden farklı bir normal olacağı da gayet açık. Salgının en şiddetli olduğu zamanlarda bile sosyal mesafe ve maske takmak gibi önemli kurallara uymayan insanlar oldu. Normalleşme sürecinde de bu sorumsuz insanların yol açacağı sorunlar ve 2. dalga endişeleri devam ediyor. Durum buyken tasarımcılar da bu yeni normale özel çözümlerle çıkageliyor. Christophe Gernigon’un restoranlar için hazırladığı asma siperlik projesi PLEX’EAT, ziyaretçileri arasındaki sosyal mesafeyi koruyan labirentli park Park de la Distance son zamanlarda yer verdiğimiz etkileyici örneklerdendi. Michael Jantzen’in mizah duygusunu da işin içine katan Social distancing aids adlı sosyal mesafe kafesleri de adından söz ettirdi. Jantzen’in yaklaşımına oldukça benzeyen bir başka proje daha var şimdi karşımızda; Multiply’ın Petticoat Dress adlı sosyal mesafe giysileri.

Sosyal mesafeyi garantiye alan koleksiyon: Petticoat Dress

Petticoat Dress yakın gelecekte modayı şekillendirecek olan şeyin sosyal mesafe kuralı olduğunu gösteriyor belki de. Günlük eteklerden mayoya kadar hem erkekler hem de kadınlar için farklı versiyonları mevcut. Koleksiyon, insanlara yüzerken bile sosyal mesafeye saygı duymayı yaratıcı ve biraz da esprili bir şekilde hatırlatan bir “iletişim aracı” olarak nitelendiriliyor. Böylece kuralı ihlal eden komşunuz ya da markette dibinize giren insanlar yüzünden sinir harbi yaşamak yerine giysilerinizle sözünüzü söylemiş oluyorsunuz. Kamusal alanlardaki güvenli alanınıza yönelik saldırı ve tehditlerden de tamamen korunmuş oluyorsunuz.

Petticoat Dress ilk bakışta semazenlerin kostümlerini (tennure) anımsatıyor. Tabii bu koleksiyon elbise değil sadece eteklerden oluşuyor. Hatta etekten ziyade aksesuar olarak sınıflandırılıyor. Tasarımlar, giyen kişinin etrafına 1 metre yarıçapında bir sınır çiziyor. Koleksiyonun ilham kaynakları ise Victoria dönemi balo elbiseleri ve İskoçya’da düğün ve balo gibi özel günlerde erkeklerin giydiği kilt adlı etekler. Otomobil veya bisikletle seyahat ederken taşıma kolaylığı sağlayan bir çanta ile birlikte sunuluyorlar.

Tasarımların kumaşı kamplarda kullanılan pop-up çadırlarınkine benziyor. Virüslerle temas edebileceğinden temizlenmesi kolay bir malzeme seçilmiş. Hafif, güçlü ve kolay yıkanabilir. Ayrıca hızlı bir şekilde kuruyabiliyor.

Ne dersiniz, Petticoat Dress sizce işe yarar mı?

Petticoat Dress Petticoat Dress

Petticoat Dress

Görsel: Multiply