Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SENKRON Türkı̇ye’de Vı̇deo Sanatını Mercek Altına Alıyor

SENKRON Türkı̇ye’de Vı̇deo Sanatını Mercek Altına Alıyor

SENKRON, 15-30 Nisan tarihleri arasında galeri, müze ve sanat inisiyatiflerini senkronize ederek video sanatına derinlemesine bir bakış sunuyor.

Video sanatını farklı mekânlarda görünür kılmaya odaklanan ve Türkiye genelinde eş zamanlı video sergileri hedefiyle yola çıkan SENKRON, tüm Türkiye’de sanat kurumlarının ve inisiyatiflerinin iş birliği ile video sanatına derinlemesine bir bakış sunacak “Eş Zamanlı Video Sergileri” gerçekleştirecek.

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde farklı iş modelleri ile çalışan organizasyonları ve sanat kurumlarını beraber hareket etmeye davet eden SENKRON, video sanatını görünür kılmasının yanı sıra video işlerin üretimine de ışık tutan kapsamlı bir program önerisi sunuyor. Mixer ve Bilsart’ın öncülüğünde; İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden katılan sanat kurumları ve organizasyonları videoların farklı mekânlarda görünür kılmasını sağlarken bu alanda üretilen işleri ve araştırmaları konu edinen konuşma ve paneller yapılacak.

SENKRON, video sanatını farklı mekânlarda ve çevrimiçi platformlarda görünür kılacak

Önümüzdeki yıllarda farklı sanat bileşenlerinin de katılımı ile birlikte bu dayanışmanın devam edeceği bir etkinlik serisi oluşturmak hedefleniyor. SENKRON’a şu anda dahil olan sanat kurumları ve organizasyonlar arasında; Borusan Contemporary, Bilsart, Cer Modern, Elgiz Museum, Galeri Siyah Beyaz, Karşı Sanat, Krank Art Gallery, KOLİ Art Space, Loading, MAHAL, Mekan Blogspot, Mixer, Performistanbul, Pera Müzesi, Versus Art Project, Vision Art Platform, x-ist, Zilberman Gallery gibi oluşumlar bulunuyor. Tüm kurumların ve organizasyonların listesine buradan ulaşılabiliyor.

SENKRON’un eş zamanlı video sergileri 15-30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ulaşılacak bir etkinlik haritası üzerinden takip edilebilecek. Etkinlik takvimine ulaşmak ve program hakkında daha fazla bilgi almak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: SENKRON