Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
50 İllüstratör Bir Arada

50 İllüstratör Bir Arada

50 Türk illüstratörün 116 eseri dört ay boyunca Kuşadası’nda Ada Modern Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Kuşadası’nda kurulan Ada Modern Sanat Galerisi, Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilenmesi amacıyla Haziran ayında açıldı. Galeride bulunan sürekli ve süreli sergi alanları; resim, heykel, yerleştirme, video, yeni medya ve fotoğraf gibi farklı çalışmalarla periyodik olarak yenilenen sergilere ev sahipliği yapacak. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde hayata geçirilen Ada Modern Sanat Galerisi’nde düzenlenen ilk sergide ise 50 Türk illüstratörün işleri bir araya geldi.

50 Türk sanatçının işleri Ada Modern Sanat Galerisi’nde

03 Haziran – 01 Ekim 2021 tarihleri arasında açık olacak sergide 50 Türk illüstratörün 116 eseri yer alıyor. Küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı serginin koordinatörlüğünü Özgür Çakıt ve Pınar Yüzbaşıgil üstleniyor. Türkiye’den ve dünyanın farklı noktalarından kendilerini kanıtlamış Türk sanatçıların işlerinin yer aldığı sergi, Türk illüstratörlerin bugüne kadarki en büyük buluşması olarak tanımlanıyor.

İllüstratörler sergisi dört ay boyunca canlı performanslar ve atölyeler ile Kuşadalılara, Kuşadası’nı ziyaret eden tüm yerli ve yabancı misafirlere açık olacak. “50 İllüstratör Bir Arada” sergisi ve Aydın’ın ilk modern sanatlar sergi salonu olma özelliğini taşıyan Kuşadası Ada Modern Sanat Galerisi’nin programları hakkında bilgi almak için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ada modern sanat ada modern sanat

 

Görsel: Özgür Çakıt