Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayaletli Otomatlar

Hayaletli Otomatlar

Jamie Winn korku temalı mekanik düzeneklerinde, klasik hayalet sahnelerini canlandıran minyatür dünyalar yaratıyor.

“Automato” (otomat) sanatı, eski oyuncaklarda ve robotlarda da kullanılan mekanik düzeneklere dayanıyor. Bugün internette küçük bir araştırma yaptığınızda -özellikle de YouTube’da – sayısız çağdaş örnekle karşılaşıyorsunuz. Kazuaki Harada’nın esprili otomatları, Jason Alleman’ın LEGO ile yaptığı kinetik yapılar bizim de yer verdiğimiz çalışmalardandı. Jamie Winn de bu alanda üretim yapan sanatçılardan biri olarak keşfettiğimiz yeni isimlerden.

Şirin mi şirin korkunçluklar

ABD’li sanatçı, geçtiğimiz hafta kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Instagram’da @ghostlightgallery kullanıcı adıyla paylaşım yapan Jamie Winn, birkaç gün önce Instagram tarafından da öne çıkarıldı. Onu Cadılar Bayramı’nda gündem yapan şey, korku temalı şirin mi şirin otomatlar üretmesi. Çalışmalarında ahşap kullanıyor ve su bazlı boyalarla renklendirme yapıyor. Bolca hayalet, cadı, perili ev ve canavar figürü görmek mümkün. Sanatçı yaklaşık 10 yıldır, bu türden kinetik çalışmalar üretiyor.

COVID-19 ve deprem -daha doğrusu vicdansız müteahhitler- gibi felaketlerle karşı karşıya olduğumuz böylesi bir dönemde, Jamie Winn’in çalışmaları korkunç olmaktan ziyade sevimli görünüyor.

https://www.instagram.com/p/CE2G0AqM_oO/

Görsel: Instagram