Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadınlardan Rahim Hikayeleri Yelpazesi

Kadınlardan Rahim Hikayeleri Yelpazesi

Tabuları bir kez daha yıkan Bodyform\Libresse kadın bedeni ve rahim üzerine her yaştan her konuyu animasyonlarla hikayeleştirerek anlatıyor.

Kadınlara doğum sonrası bakım ürünleri sunan Frida Mom, bu yılın başında kadınların doğumdan sonra yaşadıklarını gösteren bir kampanya hazırlamıştı. Markaların çekince ile yaklaştığı konuları kampanyalarına dahil eden bir diğer önemli marka Libresse (diğer adı ile Bodyform). Bodyform kadınları cinselliğinin temsiliyeti olan vulvayı tanımaya ve onu taktir etmeye davet eden Viva La Vulva kampanyasıyla birçok yaratıcılık festivalinden ödülle dönmüştü. Adet görmenin normal olduğunu vurgulayan ve reklam filminde mavi sıvılar yerine gerçek kan kullanmayı tercih ettiği Blood Normal kampanası da oldukça ses getirmişti.

Her yaştan kadının hikayesi animasyonlarla hayat buluyor

Birçok markanın reklamlarında bahsetmediği kavramların utançla yaklaşılmaması gereken konular olduğunu göstermeye devam eden Bodyform, wombstories etiketli kampanyası ile her yaştan kadının kendinden bir parça bulabileceği hikayeler paylaşıyor. AMV BBDO imzalı kampanya basit anlatımı ve eğlenceli animasyonları ile ergenlik dönemi, adet sancıları, hamilelik, tüp bebek, menopoz gibi konuları ele alıyor.

Bodyform tarafından yapılan bir araştırma aile ve arkadaşlarla açık ve samimi ilişkiler kurmanın; doğurganlık, düşük, endometriozis ve menopoz gibi konuları daha rahat atlatmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Aynı şekilde araştırmada kadınların yarısı toplumun yaşamış oldukları deneyimler hakkında sessiz kalmasını istediklerini düşünüyor. Kadınların her gün yaşamış olabilecekleri zor ve hassas konular üzerinde ekstra olarak böyle bir baskı hissetmesi fiziksel olduğu kadar duygusal olarak da zorlayıcı oluyor.

Bodyform hikayelerini paylaşmaları için kadınları teşvik ediyor

Bu sessizlik kültürünün oluşturduğu tabuları yıkmak isteyen #wombstories kampanyası; endometriozis, menopozdaki sıcak basmalar, ergenlikteki ilk adet, tüp bebek tedavisi ve süreçleri yani kısacası kadınlar hakkında bir rahim hikayeleri yelpazesi sunuyor. Farklı rahimlerde yaşananlar animasyon serisi ile sunuluyor.

Bir kadının regl döngüsü ile ilişkisi arasındaki dengesi animasyonda elektriklerle gösterilirken, endometriozis bir canavar olarak resmediliyor. Adet zamanı bir bekçi rahim kapaklarını açıyor. Canlı aksiyon sahneleri, acı, zevk, ağrılar, heyecan, trajedi hepsi Nisha Ganatra tarafından yönetilen filmin içinde yer alıyor.

Kadınların hissettikleri hiçbir şeyi gizlememesi gerektiğini ve aslında yaşananların herkesin başından geçmiş olabileceğini gösteren kampanya onların hikayelerini paylaşıyor. Bodyform filmin sonunda diğer kadınlara hikayelerini #wombstories etiketi ile paylaşmaları için çağrıda bulunuyor.

Künye

Müşteri: Essity (Bodyform/Libresse)
Müşteri Ekibi: Tanja Grubner, Martina Poulopati, Luciana De Azevedo Lara, Traci Baxter, Nicola Coronado
Ajans: AMV BBDO
İdari Yaratıcı Yönetmen: Nadja Lossott, Nicholas Hulley
Yaratıcı Yönetmen: Toby Allen & Jim Hilson
Prodüksyion Şirketi: Chelsea Pictures
Yönetmen: Nisha Ganatra
TV Yapımcısı: Edwina Dennison, Lucia Fioravanti
Sanat Yönetmeni: Fiona Bailey
Tasarım: Mario Kerkstra
Yapımcı: Shanah Blevins, Lisa Mehling, Pat Mcgoldrick
Post Prodüksiyon: Framestore
Düzenleme: Trim Editing
Animasyon: Sharon Lock, Roos Mattar, Kate Isobel Scott, Haein Kim, Carine Khalife, Laura Jayne Hodkin, Salla Lehmus, Annie Wong, Annie Wong, Meagan Elemans, Georgie Wilemore, Nella Addy

Görsel: YouTube