Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’nun Mevcut Setleri Çevreci Bir Versiyona Dönüşüyor

LEGO’nun Mevcut Setleri Çevreci Bir Versiyona Dönüşüyor

LEGO, mevcut setleri daha çevreci bir versiyona dönüştürebileceklerini anlatan Green Instructions kampanyasıyla genç nesli hava kirliliği konusunda bilgilendiriyor.

Polonya’da enerji üretiminin yaklaşık yüzde 80’ini hala kömür kullanılarak üretiliyor. Avrupa’nın en kirli havasına sahip ülkeler arasında bulunan Polonya’da bu konu hakkında okullarda hala yeterli eğitim verilmiyor. Bugünün çocukları olan jenerasyonun geleceğin dünyasına şekil veren kişiler olduğunu düşünen ve bu çocukların LEGO oynayarak büyüdüğünü savunan LEGO, gelecek nesillerin daha yeşil bir gezegende yaşaması için eğitimin küçük yaşta başlaması gerektiğine inanıyor.

Otomobil setinden bisiklet, kömür madeni setinden elektrik üreten yel değirmeni

Çocukların yaratıcılığını teşvik ederken onlara daha iyi bir gelecek bırakmayı hedefleyen Rebuild the World kampanyasının bir parçası olarak sunulan Green Instructions, mevcut LEGO setlerini parçalarına ayırıp onlardan yeni tasarımlar çıkartarak çocukları iklim değişikliği konusunda eğitmeye yardımcı oluyor. Ogilvy Social.Lab Poland tarafından hazırlanan kampanyada; karbon ayak izi konusunda büyük bir etkisi olan uçak modeli elektrikli trene, otomobil bisiklete, kömür madenleri seti ise elektrik üreten yel değirmenlerine dönüşüyor.

green instructions

Geçtiğimiz yıl henüz pandemi başlamamışken Varşova’daki Ulusal Stadyum’da sergi düzenleyen LEGO, bu etkinlikte eğitim atölyeleri düzenlemişti. Bu atölye çalışmaları sırada yeniden inşa edilen LEGO setleri bambaşka yapılara dönüştü. Ardından karantina döneminin başlamasıyla birlikte ekolojistler ve gelecek bilimciler çevrim içi eğitimlerle çocukları çevre hakkında bilinçlendiren dersler sundu. Dünyayı yeniden inşa etme fikrinin bir parçası olarak Green Instructions kampanyasındaki çevrim içi eğitimler ve yeniden tasarlanarak başka formlar kazanan setlerin talimatları kullanıcılar ile paylaşılıyor.

green instructions green instructions

 

Künye

Müşteri: LEGO (Beata Kucejko, Agata Czech, Katarzyna Śmietanka)
Ajans: Ogilvy Social.Lab Poland
Kürsel CCO : Pete Case
ECD: Maciej Twardowski
CEO: Agnieszka Wasilewska,
PR: Tomasz Cichocki, Katarzyna Walewska – Napiórkowska, Joanna Kuźma, Paulina Kosim, Zuzanna Głuchowska,
Strateji: Joanna Uniwersal, Jerzy Kurczak
Yaratıcı Ekip: Tomasz Zieliński, Jakub Przeszłowski, Daniel Marciniak, Klaudia Mazurkiewicz, Maria Gościniak, Gabriela Francuz
UX & WEB: Marcelina Ścigała, Paweł Jędruszczak, Przemysław Haas, Marek Czapiński, & Rockon
Prodüksiyon: Justyna Hołocinska-Oracz, Aleksandra Główczynska, Lokomotiv
Talimatlar: Rafał Piasek, Bartłomiej Huetter, Paweł Kwil

Görsel: adsoftheworld, LEGO