Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
10 Yıl Aradan Sonra Yeniden: Life in a Day

10 Yıl Aradan Sonra Yeniden: Life in a Day

YouTube "Life in A Day" etkinliği ile dünyanın dört bir yanından insan 25 Temmuz günü çekmiş olduğu görüntüler sayesinde tarihe geçme şansı yakalayacak.

Bir gününüz nasıl geçiyor? Gün içerisinde neler yapıyorsunuz? Dünyanın farklı noktalarında insanlar tam da şu anda neler yapıyor? YouTube tarafından düzenlenen Life in a Day (Hayattan Bir Gün) etkinliği ile 24 Temmuz 2010 tarihinde çekilen, dünyanın farklı noktalarındaki insanların hayatlarından birer kesit sunan belgesel film tam olarak bu sorulara cevap veriyordu. 2010 yılında 189 ülkeden 80 binin üzerinde katılımcının video göndermesi ile gerçekleşen bu etkinlik tam 10 yıl sonra yeniden aynı amaç için düzenleniyor.

Life in a Day ile 2020’nin bir günü tarihe geçecek

25 Temmuz 2020’de hayatınızın bir bölümüne filme alarak dünyanın dört bir tarafından katılımın olacağı bu belgeselin bir parçası olabilirsiniz. Yönetmenliğini Kevin Macdonald’ın yapımcılığını da Ridley Scott’ın gerçekleştireceği bu film 2020 yılının bir zaman kapsülü olacak.

Avustralya’daki yangınlar, ekonomideki dalgalanmalar, büyük depremler, Hong Kong’daki sivil itaatsizlik eylemleri ve tabii ki virüs salgını ile başlı başlına tarihe geçen bir yıl olan 2020’nin sıradan sayılabilecek bir günü tarihte yerini alacak.

Çekilen videolar 2 Ağustos’a kadar gönderilebiliyor

2010’da düzenlenen etkinlik şimdiye kadar yapılmış en büyük katılımcılı film projesi olmuştu. 4,500 saatlik görüntüden 90 dakikalık uzun metraj bir film çıkarılmıştı. 25 Temmuz 2020’de gerçekleştirilecek etkinlik ile bu rekorun da kırılması bekleniyor.

25 Temmuz gününde çekilen videolar 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında gönderilebilecek. Başvuruların bitmesinin ardından araştırmacılardan ve editörlerden oluşan bir ekip gönderilen videoları inceleyecek. Görüntüler Life in a Day filminde kullanılırsa kullanıcıyla iletişime geçilecek. Etkinlik kapsamında hazırlanan filmin ilk gösterimi 2021 Sundance Film Festivali’nde (21 Oca 2021 – 31 Oca 2021) gerçekleşecek.

Hayattan Bir Gün etkinliğinin katılım koşullarını incelemek, çekim şartlarına bakmak ve yarından itibaren video kaydı yüklemek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. 2010 yılında yapılan filmi aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube