Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2020’de Sıradan Bir Gün

2020’de Sıradan Bir Gün

YouTube, dünyanın dört bir tarafındaki insanların aynı gün gönderdiği videolardan oluşturduğu Life in a Day belgeselini yayınladı.

YouTube, 10 yıl aranın ardından “Life in A Day” etkinliğini yeniden gerçekleştirdi. Geçen yılın haziran ayında, 2020’nin bir gününü tarihe geçirecek olan etkinliğin 25 Temmuz günü çekilen videoların düzenlenmesiyle hazırlanacağını bildirmiştik. 25 Temmuz 2020’de dünyanın dört bir yanından insanlar hayatlarından bir parçayı kaydetti ve gönderdi. Adeta bir zaman kapsülü görevi görecek olan video ise düzenlemelerin arından hazırlandı ve yayınlandı.

Gezegenimizde 1 gün

Yönetmenliğini Kevin Macdonald’ın yapımcılığını da Ridley Scott’ın gerçekleştireceği Life in a Day 2020 gezegenimizde hayatın bir günlük özetini sunuyor. 25 Temmuz günü gönderilen 324 binden fazla başvuru arasından seçilen sahneler kimi zaman hayranlık uyandırıcı kimi zaman ise oldukça sıradan. Akıllı telefonların, drone’ların ve GoPro benzeri küçük aksiyon kameralarının ilk Life in a Day serisinin yapıldığı 2010’a kıyasla çoğalması ve yayınlaşması dev bir görüntü havuzu oluşmasına imkan tanıyor. 192 ülkeden 65 farklı dilde gelen içerikleri detaylı şekilde inceleyen ekip, ortaya bir hikaye çıkarıyor.

Yaklaşık 1.5 saatlik belgesel film birçok farklı insanı, kültürü, yaşamı ve anı içeriyor. Oldukça zor geçen bir yıla denk gelen filmde tahmin edileceği üzere pandeminin yansımaları da görülüyor. Maskeler, karantinalar, hastaneler, doktorlar bir yana kendi akışında ilerleyen hayatlardan kesitler de belgeseli eşsiz kılıyor. Kimi zaman sosyal olaylar, küresel etki yaratan ayaklanmalar ekrana yansırken bazen de çekirdek bir ailenin yaşamına ve oradaki insanların duygularına ortak olunuyor.

Life in a Day, insanları birbirine bağlayan şeylerin ne olduğunu keşfetmek, konumların ve koşulların ötesinde bir film hazırlamak amacıyla yola çıkıyor ve aşk, ölüm, kalp kırıklığı, umudu konu alan bir film ortaya çıkıyor. Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapan filmi aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube