Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kentlerin Üzerinde Süzülen Devasa İnsan Yüzleri

Kentlerin Üzerinde Süzülen Devasa İnsan Yüzleri

Japon sanat kolektifi 目 [mé] tarafından yaratılan dev insan portreleri basılı balonlar, tuhaf ve tekinsiz bir etki yaratıyor.

Temmuz ayının ilk yarısında Tokyo sakinleri, beklenmedik ve biraz da tekinsiz manzaralarla karşılaştılar. Bu manzaraların mimarı Japon kolektifi 目 [mé] idi. Masayume (rüya gerçek oluyor) başlıklı yerleştirme çalışmaları, eş zamanlı gerçekleşen bir etkinlik olan Tokyo Tokyo Festivali kapsamında 16 Temmuz’da şehrin üzerinde gezindi. Bu eser, bir sıcak hava balonu üzerine basılmış dev bir insan yüzünden oluşuyordu.

Portrelerinin Tokyo üzerinde uçması için 1.400 kişi başvurdu

Yoldan geçenlerin çoğu için tuhaf ve beklenmedik olan tek günlük eser, 目 [mé] sanatçısı Kojin Haruka’nın gençken gördüğü bir rüyadan türetilmiş. Eser hakkındaki açıklamada, “Masayume, aniden ve önceden haber verilmeksizin ya da açık bir neden olmaksızın, tıpkı 14 yaşındaki bir Japon kızın rüyasında gördüğü ve sıradan olanı bir anlığına devre dışı bırakan bir görüntü gibi gerçekleştirilecek” denilmiş. “Yüz bu salgının ortasında gökyüzünden bize bakıyor olacak. Sanki gösterinin bir parçasıymışız gibi.”

me

Masayume’yi takiben 目 [mé], Tochigi prefektörlüğünün merkezi Utsunomiya şehrine benzer bir siyah-beyaz balon yerleştirildi. İlk olarak 2013-2014 yıllarında yaratılan bu çalışma, Day with a Man’s Face Floating in the Sky (Gökyüzünde süzülen bir adamın yüzü eşliğinde gün) başlığını taşıyor. Bu anonim figürlerin her biri gerçek bir kişiyi tasvir ediyor. Proje hazırlanırken, yüzlerinin bu balonlara basılması için yaklaşık 1.400 kişi başvuruda bulunmuş.

Kolektifin çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, gelecek projelerini Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Spoon & Tamago