Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kar Üzerinde Renkli Yansımalar Yaratan Yerleştirme

Kar Üzerinde Renkli Yansımalar Yaratan Yerleştirme

Toshihiko Shibuya "Snow Pallet 13" adlı kış yerleştirmesinde, iklim değişikliği nedeniyle kaybetme riski yaşadığımız kar manzaralarının güzelliğine dikkat çekiyor.

Japon sanatçı Toshihiko Shibuya, yıllardır doğayla sanatı harmanlayarak gerçekleştirdiği Snow Pallet serisini bu yıl hazırladığı Snow Pallet 13 ile sürdürüyor. Shibuya bu defa Japonya’nın Sapporo kentindeki Sapporo Park Oteli’nin bahçesine 70 adet renkli nesne yerleştirdi. Bu bahçeye özel olarak kurgulanan eser, yine doğa ile uyum içinde ve Hokkaido’daki yoğun kar manzaralarının güzelliğini vurguluyor.

Masalsı bir kış yerleştirmesi: Snow Pallet 13

Snow Pallet 13, bu bahçeye 1 Aralık 2020’de yerleştirilmiş. Yerleştirmedeki nesnelerin şekli ve yüksekliği birbirinden farklı ve her birinin alt tarafı floresan boya ile renklendirilmiş. Boya, mükemmel bir boş tuval görevi gören temiz beyaz karın yüzeyine renkli yansımalar yapıyor. Bu renkli yansımalar, gün boyunca çoğunlukla aynı kalan küçük ışıklar gibi. Nesnelerin gölgeleri ise günün saatine ve güneşin gücüne göre değişiyor.

Toshihiko Shibuya bu durumu şöyle açıklıyor: “Günün saatine, karın ve güneş ışığının miktarına, nesnelerin sayısına ve farklı yüksekliklere göre manzarayı değiştiren bir yerleştirme. Bunu “zaman – manzara” temelli arazi sanatı olarak düşünüyorum.”

Snow Pallet 13, Mart ayında karlar eriyene kadar bu bahçede kalacak. O zamana kadar özellikle otelin konukları, bahçede veya pencerelerinden dışarıyı seyrettiklerinde bu manzaranın keyfini çıkarabilecek.

Shibuya, küresel ısınma ve iklim değişikliği üzerine düşünürken aynı zamanda “geçmiş manzaraların anılarını” da hatırlatmayı umuyor. Sanatçı Snow Pallet projesine 2011’de başlamış. Kar yağışının yıldan yıla azaldığını gözlemlemilş. Son yıllarda yoğun kardan hiç kar yağmayan dönemlere kadar değişen tutarsız kar yağışları yaşandığını belirtiyor. Çevre sorunlarının tüm insanlar için acil bir konu olduğunu vurguluyor.

Görsel: Instagram