Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rüya Gibi Kar Manzaraları

Rüya Gibi Kar Manzaraları

Maria Lax, ışık ve filtre kullandığı deneysel çekimleriyle kar manzaralarını rüya manzaralarına dönüştürüyor.

Kar; arazi sanatından, devasa kar çizimlerine uzanan pek çok yaratıcı pratikte kullanılıyor. En etkileyici olanlardan biri ise kar manzaralarına yaptığı renkli dokunuşlarla tanınan sanatçı Toshihiko Shibuya’nın “Snow Pallet” serisiydi. Elbette kar, fotoğrafçıların da gözdesi. Maria Lax da bu doğal güzelliği en iyi şekilde kullanan fotoğraf sanatçılarından.

-30 derecede çekim yapmak

Londra’da yaşayan Fin fotoğrafçı Maria Lax, çeşitli kamera tekniklerini kullanarak yaptığı deneysel işlerle tanınıyor. Özellikle sakin gece manzaralarını fotoğraflamayı tercih ediyor. Son dönemde en çok da karlar altındaki ormanların gece görüntülerini çekiyor ve onları renkli rüya manzaralarına dönüştürüyor. Lax her zaman ışık ve rengin etkileşiminden etkilendiğini belirtiyor. Sinematografi alanında aldığı eğitimin ardından dış dünyayı canlı bir şekilde yorumladığı farklı bir stil geliştirmeyi başarmış.

Lax, ekipman konusunda oldukça titiz. En çok da ışıklandırmalardan ve filtrelerden yararlanıyor. Genellikle merkeze uzak yerlerde ve zor koşullarda çekim yapıyor. Bu çekimlerin bazıları, Instagram paylaşımlarındaki metinlerde de görebileceğiniz üzere -30 C’ye ulaşan sıcaklıklarda çekilmiş. Çoğunlukla kendi başıma çalışıyor. Karda yapmak zorunda kalacağı uzun yürüyüşlerde kolayca sırtında taşıyabilmesi için ekipman kitinin nispeten küçük ve kolay taşınır özelliklerde olması gerektiğini vurguluyor.

Lax’ın bu yeni çalışmaları, 24 Nisan’a kadar Londra’da Open Doors Gallery’de sergilenecek.

Görsel: Instagram