Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Sith Lord’un Alışık Olmadığı Evrendeki Hikayesi

Bir Sith Lord’un Alışık Olmadığı Evrendeki Hikayesi

Ryan Ebner’in kısa filmi The Light Side yaşlanan ve dünyada olan bir Sith Lord’unun geçmişiyle başa çıkma ve değişime ayak uydurma hikayesini anlatıyor.

Star Wars evreninin en güçlü ve bir o kadar gaddar karakterleri Sith Lord’lar kimileri için saf kötülüğü temsil ediyor. Seride gücün karanlık tarafını temsil eden bu karakterler Jedi’lara karşı verdikleri savaşlarda kaybedecek dahi olsalar bile güce olan tutkuları yüzünden mücadeleden vazgeçmiyor. Öfkeden ve nefretten güç alan Sith’lerden biri, New York’ta yaşayan reklam filmleri yönetmeni Ryan Ebner’in kısa filminde farklı bir bakış açısından karşımıza çıkıyor.

Bir Sith Lord’un uyanışı: The Light Side

Yönetmenin karakter merkezli kısa filmi The Light Side, yaşlanan bir Sith Lord’un geçmişiyle başa çıkmaya çalışmasını konu ediniyor. Alçak gönüllüğünün galaksideki en büyük güç olabileceğini keşfettiği bu yolculukta karaktere Joseph Ragno hayat veriyor.

Kısa filmde, dünyada bir nevi mahsur kalan Sith Lord bu süreç boyunca gücünü ve onu kullanım şeklini nasıl bu dünyaya adapte edebileceğini çözmeye çalışıyor. Star Wars evreninden tamamen farklı bir yerde New York, Bronx’ta bir nevi emekliliğini yaşayan yaşlı Sith Lord oldukça sıradan bir şekilde ilerleyen hayatını renklendirmeye ve kendini keşfetmeye çalışıyor. Büyük güce sahip olmanın ve gezegenleri yok etmenin getirdiği güçten yoksun bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Yönetmen hikayeye kendinden parçalar katıyor

Filmin ortaya çıkış hikayesi de yönetmenden ve onun hayatından izler barındırıyor. Ryan Ebner kısa filmin fikrini bir gün dışardan gördüğü eskrim stüdyosuna bakarken oluşturuyor. Çocuklara ders veren hocanın mağrur ve kederli havasından ötürü bir anda kafasında bir Sith karakteri canlanıyor ve hikayeyi yazmaya başlıyor. Yönetmen hikayenin otobiyografik bir yanı olmasa da kendisinden unsurlar taşıdığını da belirtiyor. Parayı ve statüyü sorgulamaya başladığı noktalarda The Light Side filminin senaryosunu yazıyor. Daha basit bir yaşamın rahat ve memnun bir hayat için kilit rol oynadığını anlatmaya çalışıyor.

Yönetmen Ryan Ebner’in ikinci kısa filmi olan The Light Side, 21 film festivalinin bir araya gelerek düzenlediği çevrimiçi We Are One Global Film Festival’de gösterildi. Ayrıca, 2020 Tribeca Film Festivali’ni temsil etmek için seçilen beş kısa film arasında yer aldı.

Künye

Yönetmen: Ryan Ebner
Yazar: Ryan Ebner
Oyuncu: Joseph Ragno
Görüntü Yönetmeni: Stoeps Langensteiner
Müzik: Greg S. Reeves

Görsel: Vimeo, tribecafilm, Ryan Ebner