Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
British Council 80. Yılında 80 Kadının Hikayesine Ortak Oluyor

British Council 80. Yılında 80 Kadının Hikayesine Ortak Oluyor

British Council 80. yıl dönümünü, kadınların hikayelerini toplayarak ve paylaşarak kutlayacak.

Tüm dünyanın pandemiyle sınandığı zor bir dönemde 80. yılını dolduran British Council, insanlar için umut ve heyecan yaratabilmek adına dijital bir yıldönümü kutlaması yapacak. Bunun için kadınların hikayelerini toplamayı ve paylaşmayı planlayan organizasyon, 80 Yıl, 80 Kadın, 80 Hikaye projesini duyurdu. Bu proje kapsamında; British Council ile yolu kesişen her yaştan, bölgeden, ilgi ve meslek grubundan kadınları katılmaya ve hikayelerini aktarmaya davet ediyor.

British Council tüm kadınlara ilham verecek 80 kadının hikayesini arıyor

Altını çizmekte fayda var, British Council’ın da parçası olduğu hikayelerin paylaşılması bekleniyor. Örneğin Türkiye’deki British Council tarafından düzenlenen IELTS sınavına girdiyseniz, kütüphanenin bir üyesiyseniz, sanat alanındaki fırsatlarından biriyle hayatınız değiştiyse veya programlarından birine katıldıysanız hikayeniz 80 Yıl, 80 Kadın, 80 Hikaye projesi için uygun olabilir.

Projede şimdiden öne çıkan 4 başarılı isme yer verilmiş. 2019’da British Council’in Mezun Ödülleri’nde Sosyal Etki kategorisinde ödül alan gazeteci Didem Tali bu isimlerden biri. Bir diğeri ise İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimini ve dil becerilerini desteklemek için düzenlenen bir eğitimde British Council ile yolu kesişen öğretmen Reyhan Güneş. 2017’de British Council tarafından düzenlenen Next Generation Turkey araştırmasına katılan Reçel Blog kurucu editörü Rümeysa Çamdereli de öne çıkan isimlerden. Dördüncü isim ise Prof. Dr. Zülal Balpınar. Balpınar, 1982’de Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi kurulduğunda, uzaktan İngilizce eğitim programının hazırlık sürecini ve bu program için British Council’dan alınan desteği anlatıyor.

Karantina günleri, geçmişe dönmek ve bu tür bir başarı hikayesini kaleme almak için oldukça uygun bir dönem aslında. Hikayeleri okuyacak kişilere cesaret aşılamak ve fayda sağlamak da işin ayrı bir meyvesi.

Hayatının bir döneminde British Council ile yolu kesişen tüm kadınlar, 30 Haziran Salı gününe kadar #80Yıl80Kadın etiketiyle hikayelerini sosyal medyada paylaşabilir. İsterlerse fotoğraflarını da ekleyebilirler. Hikayeleri iletmenin bir başka yolu da buradaki formu doldurmak. British Council  topladığı bu hikayeleri, internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşacak. Hikayenizi isterseniz Türkçe isterseniz de İngilizce olarak yazabilirsiniz.

Görsel: British Council


Bigumigu Yazarı
| GENEL