Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
British Council Yılın Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması

British Council Yılın Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması

British Council tarafından bu yıl 10 ülkede belirlenecek Genç Yaratıcı Girişimciler, Eylül ayında İngiltere’de “Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi” olmak için yarışacakmış. Yarışma, British Council ve İstanbul Modern işbirliği ile gerçekleştirilecekmiş. Türkiye elemelerinin sponsorluğunu  da Eczacıbaşı Topluluğu ve Topluluğun son yıllarda tasarım alanındaki atağıyla dikkat çeken kuruluşu VitrA üstlenmiş…

Bu yıl Türkiye’nin ilk kez aralarında bulunduğu tasarım girişimcileri kategorisinde, Mısır, Hindistan, Lübnan, Malezya, Meksika, Polonya, Slovenya, Güney Afrika ve Tayvan temsilcileri bulunuyormuşş.

Türkiye birincisinin seçkin bir seçici kurul tarafından belirleneceği Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi yarışmasında, ikinci ve üçüncü para ödülü alırken, finalist ise eylül ayında, İngiltere’de seçici kurulun karşısına çıkacak ve yaklaşık 45 dakikalık bir süre içinde yenilikçi fikrini tanıtarak, Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi olmak için yarışacakmış.

Türkiye birincisini bekleyen bir diğer ödül de, İngiltere’de iki haftalık bir süre ile katılacağı yoğun programda, sektörün önde gelen isim ve kurumlarıyla tanışma fırsatı ve Avrupa’nın en tanınmış tasarım festivallerinden biri olan %100 Design festivalini izleme şansı imiş.

Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi Ödülü’ne değer görülen kişi, 7500 poundluk bir mali destekle, yenilikçi fikrini British Council ile birlikte yürüteceği bir proje çerçevesinde gerçekleştirme fırsatını bulacakmışş…

 daha ne olsun, buyrun yarışın =))!! 

Yarışma ile ilgili Önemli Tarihler:

20 Haziran 2008 Son başvuru
02 Temmuz 2008 Türkiye Finali
08-19 Eylül 2008 İngiltere yarışması 

Yarışma kategorileri:

Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj 
Grafik tasarım: İletişim, baskı, markalama ve multimedya
Ürün tasarımı: Mobilya, endüstriyel ürünler ve el sanatları 
Promosyon tasarımı: Sergi, etkinlik, festival ve perakende
Yukarıda belirtilen alanlardan birinde danışmanlık hizmeti verenler