Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DDB’nin Marka Konumlandırması Lansmanında Beklenmedik Yaratıcılık

DDB’nin Marka Konumlandırması Lansmanında Beklenmedik Yaratıcılık

DDB Worldwide, yeni marka konumlandırmasını beklenmedik bir mekanda alışılagelmedik bir şekilde gerçekleştirdi.

Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali, sektörün önde gelen reklam yayınları ve ödül şovları tarafından farklı süreçlerde Yılın Ajansı ödülünün sahibi olan DDB Worldwide, bugüne kadar küresel ölçekte beklenmedik işleriyle dikkatimizi çekti. İşleri gibi yeni marka konumlandırmasında da beklenmedik olma fikrini benimseyen ajans, akla en son gelecek yerlerden birinde lansmanını gerçekleştirdi.

Kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde lansman kampanyası

DDB Worldwide, yeni marka konumlandırmasını duyurmak için sadece 100 kişinin ve 40 bin koyunun yaşadığı küçük bir köyü seçti. DDB’nin yenilenmiş görsel kimliğini içeren www.unexpectedworks.com panosunun yer aldığı alanda koyunlardan başka kimse bulunmazken DDB Worldwide da beklenmedik işlerin markaları dönüştürdüğüne vurgu yaptı. Alışılagelmiş kampanyaların aksine bir duruş sergileyen lansman, beklenmedik olanın yaratıcılığa katacağı etkiyi vurguluyor.

DDB Worldwide Baş Kreatif Direktörü Ari Weiss yaratıcı çalışmaların formülü olarak zamansızlığı gösterirken DDB Worldwide Baş Strateji Sorumlusu Alex Hesz ise şaşırtan içgörülerin ve ters köşe yaklaşımların yaratıcı fikri doğasında olduğunu savunuyor. Unexpected Works fikrinin arkasında da bu beklenmedik olanı yakalamaya çalışmak bulunuyor.

Medina Turgul DDB Genel Müdürü Yiğit Kariş de DDB’nin yeni marka yolculuğuyla birlikte çıtayı biraz daha yükselttiklerini ve Unexpected Works’ün akla gelmesi en az beklenen şekillerde yeni fikirler ortaya çıkarmak için fırsat yarattığını ifade ediyor.

Görsel: YouTube