Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Dünya Gerçeğe Taşınırsa

Sanal Dünya Gerçeğe Taşınırsa

Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı, ebeveynlere sanal dünyadaki tehlikelerin gerçeğinden farksız olmadığını göstermek amacı ile bir kampanya gerçekleştirdi.

Gençler ve özellikle çocuklar internet ortamında zararlı olabilecek içeriklere maruz kalabiliyorlar. Aileler, her şey sanal ortamda ilerlediği için bu durumun ne kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğini kimi zaman fark edemiyor. Çevrimiçi ortamların gerçek hayat gibi olmadığı düşünüldüğünde bu tip sitelerin ve içeriklerin zararsız olduğu düşünülebilir. Ancak ebeveynler internetin sınırız dünyasının farkına varıp çocuklarını tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi koruması gerekiyor.

Çocukların internet ortamında karşılaşabileceği durumlar işleniyor

Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı da Keep It Real Online kampanyası ile kamu bilinci oluşturmayı amaçlıyor. Ebeveynlere ve bakıcılara çevrimiçi ortamların çocuklar için ne kadar riskli olabileceğini göstermek amacı ile sanal dünyayı evlerin kapsına getiriyor. Siber zorbalık, pornografi, sanal istismar, uygun olmayan içerikler gibi başlıklar altında toplanan konular mizahla ve şok edici unsurlarla harmanlanıyor.

Fimlerde aile üyeleri, çocuklar için tehlikeli olabilecek senaryolarla karşı karşıya kalıyor. Gerçek hayatta kullandıkları iletişim becerilerini sanal ortamda karşılaşılan problemler için kullanıyor. Çocuklarıyla açıkça iletişim kuruyor ve durumun tehlikeli olabileceğinden bahsediyor.

Ebeveynler, Keep It Real Online üzerinden bilgilendiriliyor

Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı, çocuklar ile karşılıklı konuşmanın güzel bir başlangıç olduğunu belirtirken sonraki aşamalar için ailelere destek sunabileceğini de belirtiyor. Kampanya ile birlikte açılan keepitrealonline.govt.nz internet sitesi ebeveynlerin çocuklarını güvende tutmak için neler yapabileceğini ve nerelere başvurabileceğini detaylı olarak anlatıyor.

Motion Sickness imzalı kampanya dört gün içinde hazırlandı ve sonraki haftalarda Yeni Zelanda televizyonlarında yayına girdi. Ayrıca açıkhava reklamları ve sosyal medya paylaşımları gerçekleşti. Filmler sosyal medyada ilk üç gün içerisinde 100 binden fazla görüntülenme elde etti.

Künye

Müşteri: Yeni Zelanda Hükümeti
Ajans: Motion Sickness
Yaratıcı Yönetmen: Sam Stuchbury
Yaratıcı: Emma Orchard
Sanat Yönetmeni: Anna Maxwell
Metin Yazarı: Alex Mc Manus, Hilary Ngan Kee
Ajans Yapımcısı: Joseph McAlpine
Planlama: Josh Hawke
Yapım Şirketi: Motion Sickness
Yönetmen: Sam Stuchbury

 

Görsel: YouTube, keep it real online