Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Galaxy S4 İçin Sanal Kuyrukta Beklemek

Samsung Galaxy S4 İçin Sanal Kuyrukta Beklemek

Samsung Yeni Zelanda'da yeni model telefonunun lansmanından 2 hafta önce şehrin ortasında bir mağaza sanal kuyruğu yaratıyor.

Yeni modeli Galaxy S4’ün iletişimi için Samsung, sanal bir bekleme sırası yaratıyor. Bu sırada önlere ilerleyebilmek için yapmanız gereken yeni modelin öne çıkan 36 özelliğini sosyal medya hesaplarınızda paylaşmak.
Beklenen bir telefon modeli çıktığında ilk olanı bilirsiniz, medya kanallarında mağaza önü kuyrukların haber olması. O kuyrukta bekleyenlerin beklemek için ücret alan kiralık sıra bekleyiciler olduğu dedikodusu, sıralara eklenen portatif sandalyeler, kuyruğun gece gündüz ayrı görüntüleri… Bu klasik durum hiç değişmez. Samsung da piyasaya sürmekte olduğu yeni modeline çok güveniyor olacak ki bu mağaza önü kuyruk seramonisini bir reklam mecrasına dönüştürmeye karar vermiş.
Kullanıcılar Facebook ya da Twitter üzerinden bağlanarak sanal kuyruğa giriyor, bu kuyruk telefonun lansmanından 2 hafta önce başlatılıyor, kullanıcılar sosyal ağlarda Galaxy S4’ün özelliklerini paylaştıkça, like verdikçe, RT ettikçe kuyrukta öne geçiyor. Telefon için bekleyenler esasında sanal bir kuyrukta ama her birinin varlığı için şehrin ortasına kurulan LED ekrana yansıtılmış sanal kuyrukta bir kişi beklemekte. Bu ekranda sırada bekleyenler normal insanlar gibi ekranı izleyenlerle etkileşime giriyor, yorulunca oturuyor, yağmur yağınca şemsiye açıyor.
12.000 kişi bu sanal kuyruğa girdi, toplamda 3 milyon kişi tarafından 85.000 içerik yaratıldı. Telefonun pazar payı %12 arttı.
Bu hem bir etkinlik, hem açıkhava kampanyası, hem internet filmi, hem de lansman.
İşin ajansıColenso BBDO.