Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’ın Teknoloji Hamleleri Bitmiyor: IDx Nismo’ya Oculus’la Bakın

Nissan’ın Teknoloji Hamleleri Bitmiyor: IDx Nismo’ya Oculus’la Bakın

Nissan, genç tüketicinin dikkatini çekebilmek için yeni bir strateji peşinde.

Otomobil markaları için yeni jenerasyonu yakalamak artık çok daha zor. Otomobilin bir ihtiyaç olup olmadığını sorgulayan, dijitalin içine doğmuş bu jenerasyon için teknoloji şirketlerinin haberleri, kimi zaman tüm gündemden daha önemli. Apple’ın yeni bir ürün lansmanı, Google’ın hayatımızı değiştirme iddiasındaki bir buluşu, bu kitleler için otomotivdeki herhangi bir haberden feza kadar daha önemli.

Nissan da bir süredir halka ilişkiler çalışmasını iletişim projeleriyle ve ar-ge çalışmalarıyla birleştirerek yeni bir alana giriş yapıyor.
Örneğin Samsung’un akıllı saati Galaxy Gear mi lanse ediliyor? Nissan da hemen Nismo adlı bir giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saat çalışmasını duyuruyor. Videosu burada.
Google Glass her yerde geleceğin teknolojisi olarak mı konuşuluyor? Nissan’ın 3E isimli bir Glass-vari gözlüğü hemen tanıtılıyor. Videosu burada.
Son olarak da şurada daha önce anlattığımız Oculus cihazı ile bir çalışma yaptı Nissan. Son olarak dediysem, Tokyo Fuarı’nda yaptığı işlerden biriydi ama bize ulaşması zaman aldı. Burada yeni nefis konseptlerinden Nissan IDx’i tanıtırken 3 boyutlu sanal dünya gözlüklerinden de yararlandı Nissan.
Fuar standındaki bu teknolojiyi sosyal medyada da kullanmayı ihmal etmedi tabii ki Nissan. Projeyi AKQA ajansı geliştirmiş ve fuar boyunca 1.500 kişi oyunu denemiş.
Bir çok otomobil markasının hala standda iPad kullanarak akıllı telefon jenerasyonunu yakalayacağını düşündüğü bir çağda Nissan’ın bu hamlelerini ilgiyle izliyoruz. Hatırlarsanız Nissan’ın ünlü Playstation oyunu Gran Turismo ile de bir işbirliği var. Oyundan gerçek yarışçı yetiştirip takıma alan Nissan bu projesi TV programı olarak bile geliştirmeyi başararak en derininden dijital bir işbirliğinden en genelinden bir medya projesi üretmeyi başarmıştı.