Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
VYSK: Gizliliğinizi Tamamen Koruyan Akıllı Telefon Kılıfı

VYSK: Gizliliğinizi Tamamen Koruyan Akıllı Telefon Kılıfı

Akıllı telefonunuz üzerinden gizliliğinizi korumak için belki de en güvenilir yöntem

Spot metinde “belki de en güvenilir” yazmam bir yana, San Antonio merkezli girişim VYSK Communications QS1 adlı akıllı telefon kılıflarıyla kötü amaçlı yazılımlara karşı en güvenilir çözümünü bulduklarını iddia ediyor.

Akıllı telefonların tıpkı diğer cihazlar gibi “hack”lenmeye ne kadar müsait olduğunu kimi zaman göz ardı edebiliyoruz. Böyle bir ihtimal olacağı gibi, her ihtimale karşı kullanılabilecek güvenlik üzerine belli uygulamalar da var. QS1 ise sıradan bir telefon koruyucusu kılıfı olmakla kalmayıp, bu gibi uygulamalara meydan okuyor. Nedeni sahip olduğu donanımın geri kalan tüm güvenlik yazılımlara göre çok daha sağlam olmasında saklı. Bu aynı zamanda mahremiyetine son derece önem verenlerin bir telefon kılıfına 229.99 dolar vermesi için bir sakınca olmayacağının da bir göstergesi.

Kılıf etkin olduğunda iki seçenekten yararlanabiliyorsunuz. Biri “lockdown mode” adlı telefonunuzun mikrofonunu ve kamerasını devre dışı bırakan seçenek, bunun için üyelik gerekmiyor. Diğeri ise “private call mode”. Bunun sayesinde kimlik, telefon numaraları ve arama kaydı gibi hiçbir verinin kaydedilemediği gibi kimse de konuşmalarınızı dinleyemiyor. VYSK QS uygulamasıyla beraber VoIP arama yöntemiyle firmanın şifreli ağı üzerinden konuşarak yakaladığınız bu imkan için aylık 9.95 dolarlık üyelik gerekli.

VYSK QS1 kullanıcısı olmayan birini aradığınızda ise izlenemez bir numara üreterek söz konusu kişinin telefonunuzu hackleme ihtimali karşısında güçlü bir sinyal sesi veriyor. Şifreli gizli mesajlaşma, sesli e-posta ve fotoğraflar, şifre koruma gibi pek çok özellik de üyelik sisteminin tanıdığı olanaklar arasında yer alıyor.

VYSK QS1 kılıfları iPhone 5 ve 5s ile Samsung Galaxy S4 ve S5’lere uyumlu.

Firmanın bir başka telefon kılıfı modeli olan EP1 de iPhone 5 ve 5s’lerde kameranızı, mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı korumak dışında telefonun şarjını iki katına kadar arttırıyor. Bu kılıfı da 119.99 dolara ilgilileri satın alabilir.

Kaynak

Görsel: VYSK