Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dış İskelet ile Ağır Cisimleri Hafifletmek

Dış İskelet ile Ağır Cisimleri Hafifletmek

Fortis dış iskeleti, ağır cisimlerin daha kolay ve daha uzun süre taşımasını sağlıyor.

Organik olarak böceklere özgü olan dış iskeleti veya bilinen tabiriyle kabukları, Lockheed Martin insan yaşamına dahil etmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Lockheed Martin, Amerika Birleşik Devletleri menşeli güvenlik, roket, savunma teknolojileri üzerine 1995’ten bugüne hizmet veriyor. Fakat şirketin geliştirdiği bu dış iskeletin benzerlerinden farkı enerji ihtiyacının olmaması. Daha önce yapılan bütün çalışmalar Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya merkezli şirketlere ait. Onların elinden çıkan tüm çalışmalar enerjiye ihtiyaç duyduğu için bazı handikapları oluyordu.

Askeri çalışmalar kullanılacak olan Fortis, 7 ile 15 kilo arasındaki araçları rahatlıkla kaldırmanızı sağlıyor. İlk izlenim olarak 15 kiloluk bir cismi ortalama bir insanın da ekipman kullanmadan kaldırabileceği fikri doğuyor. Fakat bu ağırlıktaki cisimleri birkaç dakikadan fazla kullanımı kişiyi oldukça yoruyor. Oluşan fiziksel yorgunlukla birlikte kişilerin verimliliği potansiyelinin altında kalıyor.

Hidrolik veya motor gücüne sahip olmayan Fortis, eklemlerle birlikte çalışarak asgari güç ile azami verim alınmasını sağlıyor. Aşındırıcı makine kullanan bir kişi normal koşullarda kollarını dinlendirmeden 3 dakikadan daha fazla çalışamıyor. Fortis ile bu sayı 30 dakikaya yükselip konuya bağlı olarak 27 kat daha verimli çalışma gücü sunuyor. İş sırasında yorgunluktan doğan kazaların da yaşanma riskini düşürüyor.

Görsel; Lockheed Martin