Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kutu Kutu Mimari Evrenler

Kutu Kutu Mimari Evrenler

Federico Babina, ARCHIBOX adlı yeni illüstrasyon serisinde kutu şeklinde tasvir ettiği hayali yapılar üretiyor.

Mimar ve illüstratör Federico Babina, başka kültür ve sanat alanlarından aldığı ilhamla sürekli yeni mimari evrenler yaratıyor. Yaptığı her işle de adından adından söz ettiriyor. Son olarak Yunan mitolojisine ait tanrıçaları birer mimari varlık olarak tasvir ettiği ARCHIMUSE ile kendisine yer yer vermiştik. Onun öncesinde neler yaptığına da buradan göz atabilirsiniz. Babina ARCHIBOX adlı yeni serisinde, hayali mimari çizimleri birer kutuya sığdırarak izleyiciye sunuyor.

Kutular birer hediye gibi

ARCHIBOX Babina’nın mimari yapı, şehir ve manzara arasındaki boşlukla oynadığı; hayali evrenleri gösteren 17 kutudan oluşuyor. Kutunun içinde yüzen eğriler, canlı çizgiler ve daireler, mimariyi oluşturuyor ve aynı zamanda parçalarına ayırıyor. Aynı zamanda dengeye ve yerçekimi kuvvetine meydan okuyor.

İtalyan sanatçı, kutuları birer hediye olarak tanımlıyor. Fikirlerle inşa edilen ve sadece formdan ve işlevsellik arayışından ibaret olmayan mimariye her zaman daha fazla ilgi duyduğunu belirtiyor. Çünkü mimarlığı bir kültürün, bir çağın ve bir toplumun ifadesine dönüştüren şey sanatçıya göre iyi fikirler.

Her proje şekiller, geometriler, renkler ve malzemelerle dolup taşan bir sürpriz kutusu gibi. Her kutu izleyicileri kokuları, sesleri, özgürlüğü ve kuralları keşfetmek için tüm duyularını kullanarak içine dalmaya davet eden farklı bir evren.

“Tıpkı bir çocuğun bir hediyeyi açması gibi; nasıl çalıştığını, hilelerini anlamak ya da sadece heyecan verici bir yolculuğa çıkmak için kendimi mimariye kaptırırım. Bir pencereden giren ışıkla yıkanarak, bir duvarı okşayarak ya da mimari şekiller arasında hareket eden rüzgarın şarkısını dinleyerek.” diyor sanatçı.

Kutuların tamamını burada görebilirsiniz. Sanatçının çalışmalarını Instagram’ıYouTube kanalı ve Twitter’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

archibox

Görsel: Federico Babina