Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gaspard Augé İlk Solo Albümünü Türkiye’den Sinematik Manzaralarla Tanıtıyor

Gaspard Augé İlk Solo Albümünü Türkiye’den Sinematik Manzaralarla Tanıtıyor

Gaspard Augé, Escapades albümünün parçaları için Filip Nilsson yönetmenliğinde Türkiye’nin farklı yerlerinde çekilen 5 müzik videosu yayınladı.

Fransız elektronik müzik grubu Justice üyelerinden Gaspard Augé, ilk solo albümü Escapades için tanıdık gelen sahnelerin ve mekanların bulunduğu videolarla parçalarının tanıtımını yapıyor. Solo albümünün lansmanı için çekilen tanıtım filmleri/müzik videolarında Gaspard Augé kimi zaman bir zil ustası grubuyla zil yapım aşamalarını izliyor kimi zaman şövalye kıyafeti ve modern atıyla (tek tekerlekli scooter) terk edilmiş evlerin arasında dolaşıyor. Bas gitar / tüfek karışımı silahıyla aksiyon yaşatıyor. Yuvarlak masa buluşmasında mistik bir hava sunuyor. Ancak bu dört tanıtım filminin de bir ortak noktası bulunuyor. Yönetmenliğini Filip Nilsson‘un üstlendiği albüm lansman çalışmasının çekimleri Türkiye’nin farklı yerlerinde gerçekleştiriliyor.

Ed Banger Records, Because Music ve Genesis ortaklığıyla yayımlanan albümde 12 şarkı bulunuyor. Tuhaf karakterlerle gerçeküstü sinematik bir evren yaratan Filip Nilsson, kendine has Fransız mizahını da hikayeye yedirerek her biri birbirinden farklı konulara sahip anlatılar sunuyor. Filmlerin çekimleri geçtiğimiz yılın Aralık ayında pandemi döneminde gerçekleştiriliyor.

Filip Nilsson’un dokunuşuyla büyüleyici bir evrene geçiş

Albümün ilk teklisi “Force majeure”; zil yapımının, bronzun, ateşin ve çekiçlerin savrulduğu adeta mitolojik ve destansı bir filmden koparılmış sahneleri içeriyor. Ekip, Türkiye’de nerelerde çekim yapabileceklerini düşünürken geleneksel ve fotojenik olduğu için Bosphorus Cymbals fabrikasını tercih ediyor. Zil yapım aşamalarının yer aldığı müzik videosu Bosphorus Cymbals fabrikasında çekiliyor. Üç zil ustası tarafından 1996 yılında kurulan şirket geleneksel ev yapımı üretimi sürdürüyor. Yönetmen Filip Nilsson bu yapım sürecine odaklanarak ve kendi dokunuşlarını da ekleyerek büyüleyici sahneleri ortaya çıkarıyor.

Benzer bir şekilde “Hey!” parçası için de Türkiye’den kısa bir tanıtım videosu yayınlayan Gaspard Augé, bu sefer izleyici kurak topraklara götürüyor. Bozkırda keman çalan moğol atlısı destansı bir yolculuğa çıkıyor. At üstünde akrobatik hareketleriyle dikkat çeken kişi ise atlı akrobasi konusunda uzman Metin Yılmaz.

Albümün dokuzuncu parçası “Belladone” için ise bir süre önce pek çok habere konu da olan Bolu’nun yarım kalan şato evli hayalet kasabası projesi (Burj Al Babas projesi) merkez oluyor. Gaspard Augé inşaatı yarım kalmış evlerin arasında tek tekerlekli scooter’ı ve demir şövalye zırhıyla kısa bir tura çıkıyor.

59 saniyelik ““Captain” parçasında bas gitar/tüfek karışımı bir silahı ve yeşil kamuflajıyla Gaspard Augé’yi hedefine alan yaşlı bir adam görüyoruz. “Hey!” parçasında olduğu gibi bu parça da kurak tepeliklerde geçiyor. Escapades albümünden son olarak “Pentacle” için yayınlanan tanıtım videosunda şövalyelerin yuvarlak masa toplantısı yeniden canlandırılıyor ama bu sefer mekan olarak bir avlunun ortasındaki çeşme seçiliyor. Gaspard Augé, Escapades albümünün çekimlerine ait kamera arkası videosunu da geçtiğimiz hafta YouTube hesabından paylaştı. Videoların açıklama bölümünde her parçaya ait künye bilgilerine yer veriliyor.

Görsel: Gaspard Augé