Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üzerine Yılın En Çirkin Gündem Başlıkları İşlenmiş Yılbaşı Kazakları

Üzerine Yılın En Çirkin Gündem Başlıkları İşlenmiş Yılbaşı Kazakları

Finlandiya'da yayınlanan Helsingin Sanomat gazetesi, yılbaşı kazaklarının bilinen tasarımını değiştirerek yılın en çirkin haber başlıklarına yer verdi.

Yılbaşına kısa bir süre kala bütün hazırlıklar tamamlanmış olur. Yılbaşında giyilmeyi bekleyen, koyun yününden yapılmış, desen desen yılbaşı kazaklarını, dolaplardaki yerinden çıkarmak da bu hazırlıkların bir parçası. Ren geyiğine ve çam ağacına yer verilen, kırmızı, yeşil tonlarının hakim olduğu yılbaşı kazakları, bu kez farklı bir tasarıma sahip. Finlandiya’da yayınlanan Helsingin Sanomat gazetesi, toplumsal alanda dikkat çekilmesi gereken ve yılın en kötü haberleri olarak nitelendirilebilecek içerikleri yılbaşı kazaklarına işledi. Böylece yılın üzücü haberleri yeniden tasarlanarak yılbaşı kazaklarına dönüştü. Helsingin Sanomat 5 ana başlığa odaklanıyor; iklim değişikliği, okyanus kirliliği, cinsel taciz, teknoloji ve savaş.

Gerçek çirkin olabilir, ancak asla modası geçmez

TBWA\Helsinki imzası taşıyan kampanya için hazırlanan kazaklar belirli sayıda, %100 yünden üretildi. Helsingin Sanomat gazetesi kampanyaya dikkat çekmek için bu kazakları; iklim değişikliği temalı kazağı bu konuda çalışmalar yürüten Arnold Schwarzenegger ve Leonardo DiCaprio‘ya, savaş temalı kazağı Nobel Barış Ödülü kazanan Martti Ahtisaari, Nadia Murad ve Malala Youszafai‘ya, cinsel taciz temalı kazağını ise Tarana Burke ve Alyssa Milano gibi cinsel taciz konusunda çalışmalar yürüten ünlülere gönderecek. Ayrıca Helsingin Sanomat gazetesi tarafından, her bir tema için ayrı ayrı makaleler de yayınlanacak.

Daha önce de TBWA\Helsinki imzasıyla Helsingin Sanomat için hazırlanan bir diğer açık hava kampanyası The Land of Free Press de oldukça gündem konusu olmuştu. Kampanya görselleri, ABD Başkanı Donald Trump ve Vladimir Putin’in Helsinki Zirvesi’nde bir araya geldiği gün, geçiş güzergahlarındaki dev ekranlarda yayınlanmıştı. İki başkanın gazetecilere ve medyaya olan baskısına mesaj göndermek için yaratılan kampanya, beyaz arka plan üzerine siyah renkte bir metinden oluşuyordu.

Görsel: Ugly Truth Sweaters, The Land of Free Press