Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yüksek Lisans Programı

ATÖLYE ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yüksek Lisans Programı

ATÖLYE ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen yeni yüksek lisans programı LITE ile gençler özenle tasarlanmış dersleri ile sistemsel düşünmeyi öğreniyor.

bomontiada’da kendine yer bulan ATÖLYE, kurulduğu 2013 yılından bu yana bakış açısını, özenle bir araya getirdiği komünitesinin arkasındaki düşünceyle birleştiriyor. Hayata geçirdiği projeleri, düzenlediği etkinlikleri, programları ve içgörülerini her zaman paylaşıma açıyor. Sadece kendi bünyesinde bu tarz etkinlikler de değil, eğitim konusunda da önemli adımlar atıyorlar. ATÖLYE ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen yeni yüksek lisans programı LITE da onlardan biri.

Tüm içeriği ATÖLYE ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan ve geliştirilen LITE yüksek lisans programı, 21. yüzyıl yetkinliklerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Birlikte öğrenme, kendini baştan yaratma ve ışığı takip etme sloganlarını sahiplenen program, günümüz dünyasında başarılı olabilmek için gereken yetkinlik ve becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Sistemsel Düşün, Yenilikçi Faydalar Yarat

Açılımı Learning, Innovation, Technology and Entrepreneurship yani Öğrenme, İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik olan LITE, katılımcıların gerçek dışı vaatler ile sahte bir dünya resmi çizerek hayatı anlamadan atılmalarına karşı bir politikada. Bunun yerine dünyayı, kurumları ve kendilerini anlayarak kariyerlerini yeniden tanımlamalarına olanak sağlıyor.

Öğrenciler, LITE’ın özenle tasarlanmış dersleri ile sistemsel düşünmeyi, yenilikçi fikirleri fayda sağlayabilecek şekilde geliştirmeyi, girişim fikrini bir projeye dönüştürmek için gerekli olan temel bilgiler ile harmanlayıp sürdürülebilir gelişimi öğrenecek.

Küresel temalı ilk öğrenim döneminin hedefi; dünyayı, günümüz trendlerini ve toplumun geleceğini kavramak. Organizasyonlar konusuna odaklanan ikinci öğrenim dönemindeyse öğrenciler sistemlerin, organizasyonların ve kurumların yapısını kavrayıp onları nasıl dönüştürebileceklerine dair fikir sahibi olacak. Üçüncü dönemde de insan kavramını odağına alarak katılımcıların kendilerini tanımalarını, yetkinliklerinin farkına varmalarını ve köklü değişimin öncüleri olmalarını hedefliyor.

İçeriği kadar, öğrenci alım sürecinde de yenilikçi olan LITE programına girebilmek için adayların C.A.M.P. adı verilen bir süreçten geçmeleri gerekiyor. Yeteneklerin (C: Ability to Contribute), akademik durumun (A: Academic Capacity), motivasyonun (M: Motivation) ve potansiyelin (P: Potential) inceleneceği bir süreç olan C.A.M.P.’te online başvuru süreci, online vaka çalışması, mülakat ve kabul komitesi süreçlerinden başarıyla geçen adaylar, LITE yüksek lisans programına katılmaya hak kazanacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “okul için değil, yaşam için öğrenmeli” felsefesini, ATÖLYE’nin strateji ve tasarımıyla birleştirerek, sistemsel değişim yaratma uzmanlığıyla harmanlayan LITE, öğrencilerine 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verecek küresel vatandaşlar olma yolunda ilerleyen bir temel sağlamayı amaçlıyor.

Görsel: İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf Arşivi