Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Tasarım Maratonu Çağrısı

ATÖLYE’den Tasarım Maratonu Çağrısı

11-12 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşecek "Tasarım Maratonu: Temiz Su" dünyanın en önemli sorunlarından birine tasarım tabanlı çözümler arayacak.

Temiz suya ulaşmak özellikle bazı bölgelerde her geçen gün daha zor hale geliyor. Yıllık su rezervi kişi başına 1700 metreküpün altına düştüğü bölgeler su stresi yaşıyor olarak kabul görüyor. Dünya Kaynakları Enstitüsünün Akedük Suyu Risk Atlası’na göre (Water Risk Atlas) dünya nüfusunun neredeyse dörtte birinin aşırı su stresi ile karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Bu soruna dikkat çekmek ve çözümler üretmek amacı ile ATÖLYE ve IDEA Universal bir tasarım maratonu düzenleyecek.

Tasarım Maratonu: Temiz Su 11-12 Ocak’ta

Problem çözümlemeye ve yaratıcılığa odaklanan ATÖLYE daha önceleri de Global Goals Jam ve Global Service Jam gibi tasarım tabanlı yaklaşım gösteren etkinlikler düzenlemiş yaratıcılığı küresel problemlere çözüm sunmak amacıyla kullanmıştı. 11-12 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşecek “Tasarım Maratonu: Temiz Su” etkinliği de yakın geleceğin önemli sorununa çözüm arayacak.

Su, gıda ve enerji programları yürüten bir sivil toplum kuruluşu olan IDEA Universal ile birlikte gerçekleştirilecek etkinlik iki gün sürecek. Başvurular arasından seçilecek 25 katılımcı maratonda dijital ve fiziksel tasarım çıktıları üretecek, yaratıcılığını problemi çözmek için kullanacak. Tasarım odaklı düşünme metodolojisinin uygulanacağı maratonda katılımcılar IDEA Universal gönüllülerine ve jüri üyelerine kaynak geliştirme, kampanyacılık, gönüllülük deneyimi ve yaratıcı hikaye anlatıcılığı konularında ürettiklerini sunacak.

ATÖLYE ve IDEA Universal dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan temiz su sorununa çözümler geliştirmek isteyenleri davet ediyor. Yaratıcılık ve tasarım ile probleme dikkat çekmek ve çözümler üretmek isteyen katılımcıların 22 Aralık tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Maratonun bir parçası olmak isteyen katılımcılar bu bağlantıdan başvurularını gerçekleştirebilir.

Görsel: ATÖLYE