Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’ın Otomatik Restoran Konsepti

McDonald’s’ın Otomatik Restoran Konsepti

Geleneksel arabaya servis deneyimini güncelleyen McDonald's, dijital sipariş entegrasyonuna sahip yeni restoran konseptini tanıttı.

Arabaya servis deneyimini günümüz koşullarını göz önüne alarak güncelleyen McDonald’s, tasarım stüdyosu UXUS iş birliğiyle hayata geçirdiği yeni otomatik restoran konseptini tanıttı. Ortalama McDonald’s restoranlarına kıyasla yüzde 26 daha küçük olan ve oturma alanı bulunmayan test restoranı, ‘The Order Ahead Lane‘ adlı sipariş sistemiyle hizmet veriyor.

Teksas’ta açılan yeni konsept, arabaya servis, teslim alma ve teslimat hizmetlerini kullanırken daha fazla kolaylık sağlamak üzere tasarlanan birkaç yeni özelliğe sahip. McDonald’s mobil uygulaması aracılığıyla sipariş veren müşteriler, check-in özelliğinin desteğiyle geleneksel Arabaya Servis hattını atlayarak yiyeceklerini gıda bantları üzerinden hızlı ve rahat bir şekilde teslim alabiliyorlar.

Yeni konseptte ayrıca ‘tıkla ve al’ müşterileri için bir teslim alma rafı, hem nakit hem de kartla ödeme kabul eden self-sipariş kioskları ve bekleyen araçlara daha hızlı erişim için özel park yerleri yer alıyor. Müşteri deneyimini kesintisiz hale getirmeyi amaçlayan bu proje şimdilik Teksas’taki test restoranıyla sınırlı kalacak.

İlk testlere dayanarak McDonald’s, yeni restoran formatının, ilk testlere dayalı olarak standart bir restoranındakine benzer sayıda personel gerektireceğini tahmin ediyor. McDonald’s’ın yeni arabaya servis deneyimi, restoranın mevcut dijital sipariş seçeneğiyle sıkı bir entegrasyona sahip olması dışında geleneksel Arabaya Servis deneyiminde çok da farklı görülmüyor.

Müşteriler için ekstra kolaylık sağlamanın yanı sıra satış kanallarında dijitalin giderek ağırlık kazanması da şirketin böyle bir tasarıma yönelmesinin nedenlerinden biri olabilir. 2022 yılının ikinci çeyreğinde açıklanan mali tablosuna göre McDonald’s’ın toplam satışlarının üçte birini dijital satışlar (kiosk, uygulama ve teslimat siparişleri) oluşturuyor.

Görseller: McDonald’s