Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’ın Yeni Markası CosMc’s’ten İlk Görüntüler

McDonald’s’ın Yeni Markası CosMc’s’ten İlk Görüntüler

Twitter kullanıcısı @Stealx, McDonald's'a ait CosMc's isimli yeni restoran zincirinin Şikago banliyölerinden biri olan Bolingbrook’ta açılacak ilk şubesi için reklam çekimleri yapıldığını paylaştı.

Chicago’da yaşayan @Stealx kullanıcı isimli Iman Jalali, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “McDonald’s yeni bir konsept başlatıyor. Ben de tam oradaydım, daha önce hiç sunulmamış yiyeceklerden oluşan yepyeni bir menünün fotoğraflarını çektim. Konsept Bollingrbook, IL’de piyasaya sürülüyor ve adı CosMc’s. Henüz açık değil ve reklam çekimi için tam bir oyuncu ekibi vardı. Bu yüzden menü hazırdı ve uzaktan birkaç fotoğraf çekebildim. Menü, bir sürü yeni içeceğin ve yeni tüm gün kahvaltı ürünlerinin karışımından oluşuyor.”

29 Kasım’da yapılan bu paylaşım, fotoğraflar da içermesi nedeniyle çok ses getirdi ancak bu yan restoran markası, Temmuz ayında şirket CEO’su Chris Kempczinski tarafından duyurulmasının ardından ABD medyasında ve yerel Şikago medyasında sık sık gündeme gelmiş. Hatta bazı fenomenler paylaşımlarında yeni marka hakkında tüyolar vermiş. Ayrıca bu tweetle aynı zamanda veya takiben de çokça haber yapılmış. Örneğin ABC 7 Chicago, restoranın havadan çekimlerini paylaşmış. Çekimlerde bol bol araca servis şeritlerinin olduğu görülüyor:

New York Post, 28 Kasım’daki haberinde, restoran binasının Facebook kullanıcısı Scott Fredrickson tarafından çekilmiş aşağıdaki fotoğrafını paylaşmış:

Yine TikTok fenomeni Snackolator, aşağıdaki videoyla ipuçları vermiş:

@snackolator

I have no idea what CosMc’s will serve, but I’m very excited to find out what McDonald’s has up their sleeve for this new concept. Are you excited for this new chain? What are you hoping they have? #mcdonalds #mcdonaldslife #mcds #cosmc #cosmcs #fastfood #mccafe #fastfoodlife #macdonalds #newfastfood

♬ original sound – snackolator

Menünün yarıdan fazlasının kremalı ve buzlu içeceklerden oluştuğu ve büyük ölçüde araca servis deneyimine yönelik olduğu göz önüne alındığında, CosMc’s’in, Starbucks ile rekabet etmek üzere tasarlandığı oldukça açık. Medyada yapılan yorumlar da bu yönde. CosMc’s’in resmi olarak 2024’te açılması bekleniyor. Şirket, CosMc’leri 2024’ün başlarında “sınırlı bir coğrafyada” ve sınırlı sayıda tesiste test edecek.

“CosMc’s” ismi nereden geliyor?

Şirket CEO’sunun açıklamalarına göre bu yeni restoran markasının adı, 1987’de McDonaldland evrenine tanıtılan, turuncu uzaylı karakter CosMc’den alıyor. Bu karakter McDonald’s’ın hamburgerlerini ve patates kızartmasını keşfettikten sonra McDonaldland’ın kurgusal dünyasına taşınmaya karar vermişti. Kendisi, altı kollu uzaylı-robot hibriti bir canlı.

CosMc’in yer aldığı bu eski reklamı, aşağıda görebilirsiniz:

Görsel: @Stealx