Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rehavete Kapılan Reklamlar

Rehavete Kapılan Reklamlar

Kahvaltılık gevrek markası Surreal’in açık hava kampanyası, tatil rehavetini reklamcılığa taşıyarak hedef kitlesiyle samimi bir bağ kuruyor.

Surreal, sağlıklı yaşam tutkunları için dahi boğucu hale gelen tipik söylemlerin dışına çıkarak dikkat çekici bir açık hava kampanyasına imza attı. Kasıtlı olarak kusurlu ve baştan savma görünen reklamlarıyla marka, bir “can’t be bothered” (çaba göstermeye istekli olmama, üşenme, rahatını bozmama) tavrını benimsedi. Bu tavırla marka, insanların Noel ve yılbaşı tatillerinde ve sonrasında yaşadığı rehavetle bir paralellik kurdu.

En iyi açık hava kampanyalarının tipik bir örneği olmasa da, reklamlar o kadar komik ki yoldan geçenler hatta sosyal medyada fotoğraflarına rastlayanlar dahi görmezden gelemiyor. Yazım hatalarıyla, Microsoft WordArt estetiğiyle, çöp adamlarla ve primitif tasarımlarla bezeli reklamlar yılın “en tembel reklamı” ünvanını hak ediyor gibi.

Kasten işlenen grafik tasarım suçları

Yeni yıla doğru ortalık “yeni yıl, yeni ben”’ reklamlarıyla dolmuşken Surreal, insanların bağ kurabileceği bir oyunbazlık yakalıyor. Marka bu reklamlarda, ikna edilmeye çalışmaktan yorgun hedef kitlesini de kendisini de rahat bırakıyor. “Bunun içinde protein var” “Bu sağlıklı” gibi ifadelerle olayı kısa kesiyor. Reklamlar için bir model tutmaya üşendiklerini de reklamın içinde itiraf ediyor. Bunun yerine göğsünü gere gere çöp adam ve stok görsel kullanıyor.

Reklamlardan biri, üst üste konmuş bir sunum slaytından ibaret. Bir diğerinde “en iyi tahıl” ödülü ibaresi, ürün fotoğrafının üzerini kaplıyor. Bu kaosun içinde ünlü tipografi efsanesi Comic Sans’ın eşlik ettiği keyifli bir WordArt estetiği mevcut.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Surreal (@eat_surreal)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Surreal