Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oatly’nin Üçüncü Boyutla Tamamlanan Duvar Yazıları

Oatly’nin Üçüncü Boyutla Tamamlanan Duvar Yazıları

Oatly, Paris’teki kurallara uyan bir açık hava kampanyası için kendi duvar yazılarının yakınına başka nesneler yerleştirerek sosyal medyada paylaştı.

Oatly, Paris’teki açık hava kampanyasıyla ilgili videolarını şu metinle paylaştı: “Bize, markaların Paris’te duvar resimleri yapmasının yalnızca “ustaca” yapılmış olması ve duvarda herhangi bir ürün veya logo olmaması durumunda kabul edildiği söylendi. Sorun değil.”

Oatly: “Bu sanat eseri, burada reklamların takdir edilmediğini bildiğimizi söylemek için burada!”

Markanın işleri, siyah-beyaz metinlerden oluşan ve ilk bakışta basit gibi görünen grafitilerden ve bir de şablon görselden oluşuyor. Bu yazılar, Paris sakinlerine şöyle sorular yöneltiyor: “Bu duvar bir karton yulaf içeceğiyle daha güzel olmaz mıydı?”, “Bu bir sanat eseri mi, yoksa şu yulaf içeceği reklamlarından mı?”, “Bu sanat eseri burada reklamların takdir edilmediğini bildiğimizi söylemek için burada!”.

Videolarda, teslimat görevlilerinin üzerinde Oatly logosu olan ambalajları, araçları ve nesneleri duvar yazılarıyla hizalaması ilgi çekici görüntüler yaratıyor. Böylece Oatly bir bakıma Paris’in reklam kısıtlamalarını yaratıcı bir yolla hack’lemiş oluyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Oatly (@oatly)’in paylaştığı bir gönderi

Oatly’nin şirket içi yaratıcı ekibi, bu kampanyayı hazırlamak için reklam panolarını nesnel olarak sanata dönüştürmeye yardımcı olacak bir kişiyle çalışmış. Sanat tarihi alanında yüksek lisans derecesine sahip bu kişiye kampanya için ödeme yapılmış. Ortaya çıkan yaratımlarda dadaizm, pop art, modern grafiti ve neo-kavramsalcılık gibi çeşitli sanat akımlarının izlerini görmek mümkün.

Bitkisel süt ürünleri üreten İsveçli gıda şirketi Oatly, bu reklamla yalnızla yaratıcılığını ortaya koymuyor; aynı zamanda Fransız pazarına gireceğinin işaretlerini veriyor.

Görsel: Oatly