Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci El İnternet Kreasyonu

İkinci El İnternet Kreasyonu

Bağımsız kreatif direktör Rajeev Basu, 90'lı yılların web sitesi tasarımlarından ilham alarak ikinci el çevrim içi bir moda koleksiyonu tasarladı.

Bağımsız kreatif direktör Rajeev Basu, 90’lı yılların web sitesi tasarımlarını ikinci el sanal kıyafet kreasyonuna dönüştürdüğü ‘Second Hand Internet’ (İkinci El İnternet) adlı bir çalışmaya imza attı. İkinci el çevrim içi koleksiyon için Basu, erken internetin arşivlenmiş kayıtlarının taranmasıyla elde edilen arka plan görüntüleri, web sitesi butonları ve animasyon gifler gibi materyalleri giysi ve kalıp oluşturma teknikleri kullanarak üç boyutlu dijital kumaşlara dönüştürdü. Bu dijital kumaşlardan, çevrim içi ortamda fütüristik görünüme sahip ikinci el kıyafetler hazırladı.

4d sinema ve Clo 3d teknolojileri kullanılarak oluşturulan koleksiyondaki giysi ve aksesuarlar, video oyunlarında, AR uygulamaları ile ve metaverse evreninde dijital olarak giyilmelerini sağlayan standart bir üç boyutlu formatta piyasaya sürülecek. Koleksiyon, tamamen yeni olmadığı ve parçaların orijinal tasarımları 90’lı yılların sanal dünyasından alındığı için ikinci el olarak adlandırılıyor. İkinci El İnternet kreasyonunda “Buraya Tıklayın” işlemeli bir polo tişört, animasyonlu Gif patlamasından yapılmış bir trençkot ve açılır pencereli bir forma gibi parçalar yer alıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@3dddgraphics’in paylaştığı bir gönderi

İkinci El İnternet çalışmasıyla moda dünyasında bir süredir oldukça rağbet gören ikinci el piyasasının sanal dünyadaki potansiyeline dikkat çekmek istediğini belirten Basu, tasarımlarıyla aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir el değmemiş olan web sayfalarına da nostaljik bir bakış sunuyor. Kreatif ajans Wieden+Kennedy’de çalışırken Ad Age tarafından kesinlikle tanınması gereken yaratıcı isimlerden biri olarak nitelendirilen Basu, dijital modaya “sıcaklık, nostalji ve yeniden kullanım” duygusu geri getirmeyi amaçlayan dijital giysi koleksiyonunu “dünün internetiyle yarının modası” olarak tanımlıyor.

Görseller: Rajeev Basu, Instagram