Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Fabricant Studio ile Herkes Dijital Giysi Tasarlayabilecek

The Fabricant Studio ile Herkes Dijital Giysi Tasarlayabilecek

The Fabricant Studio ile herkes dijital giysi tasarlayabilecek, bu tasarımları metaverse'de giyebilecek ve NFT'ye dönüştürüp satabilecek.

Dijital modanın nasıl doğup hızla büyüdüğünden ve şimdilerde nasıl dev bir pazar haline gelmeye başladığından daha önce şu haberde uzun uzun bahsetmiştim. Modacılar artık gerçekte var olmayan giysiler tasarlayıp satabiliyor. İnsanlar da bunları sanal dünyada, özellikle de oyunlarda giymek için satın alabiliyor. Bu pazarda başı çeken platform ise ilk dijital moda evi olarak kurulan Hollanda merkezli The Fabricant. Şirket bu defa, “merkesiz bir moda evi” olma iddiasıyla kurduğu The Fabricant Studio ile herkesi dijital giysi tasarlamaya davet ediyor.

The Fabricant Studio ile dijital gardırop oluşturmak

The Fabricant Studio, kullanıcıların metaverse’de giysi tasarlayabilmesinin yanı sıra bunları kendilerinin de giyebilmesi ve hatta satabilmesi için yaratılmış bir çevrim içi tasarım stüdyosu. Amaç bir yandan da bu alanda üretim yapmak isteyen yaratıcı insanların önünü açmak ve sanal moda tasarımını dünyanın her yerinden herkes için erişilebilir kılmak. Çevrim içi stüdyo, teknolojiden anlamayan moda hayranlarının 3B tasarım yazılımı bilgisine ihtiyaç duymadan dijital moda giysiler oluşturmasına da olanak tanımış olacak. Platformun tanıtımı ise dün düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirilmiş.

“Dijital moda dünyasının merkezi yoktur; bireyler, küresel markalarla eşit düzeydedir!”

The Fabricant Studio kullanıcıları, dijital giysileri NFT olarak yaratıp satabilefabricantcek. Tasarımlar metaverse’deki çeşitli ortamlarda giyilebilecek. The Fabricant’ın şu açıklaması da oldukça önemli: “The Fabricant Studio’da bireyler, küresel markalarla eşit düzeydedir ve bu, tüm katılımcılar tarafından anlaşılır ve takdir edilir”.

Ve ekliyorlar: “Dijital moda dünyasında, katılmak için bulunmanız gereken önceden belirlenmiş moda merkezleri yok. Fırsat eşitliği var ve hiç kimse alanın sahibi değil. İzleyicilerimiz, yanımızdaki ortak yaratıcılardır.”

Yaratılan her parça, değerli bir tek versiyon olarak kalıyor, hızlı bir şekilde NFT’ye dönüştürülebiliyor

The Fabricant Studio’da dijital giysiler yaratma süreci, moda markalarının ve tasarımcıların platform için yarattığı 3 boyutlu şablonlar, başka bir deyişle ana giysiler üzerinde başlıyor. Kullanıcılar bu ana giysileri; dijital kumaşlarla, süslemelerle ve aksesuarlarla özelleştirebiliyor. Bununla birlikte, her giysinin yalnızca bir versiyonu yapılabiliyor. Dolayısıyla her parça “son derece değerli birer dijital couture” haline geliyor. Tamamlandığında, her parça bir NFT olarak basılıyor ve arkasındaki kullanıcı ana giysinin tasarımcısıyla birlikte yaratıcılar olarak kabul ediliyor. Satışlardan elde edilen telif hakları, daha sonra yaratılmasında yer alan herkes arasında eşit olarak bölünüyor.

The Fabricant Studio’nun yeni sezonu 30 Kasım’da başlayacak ve herkesin katılmasına açık olacak. Her sezon çeşitli disiplinlerden markalar, sanatçılar ve yaratıcılar, ana giysileri bırakmaya davet edilecek.

The Fabricant Studio The Fabricant Studio

Görsel: The Fabricant Studio