Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Smokinli Kedi

LEGO’dan Smokinli Kedi

LEGO, evdeki kedilerin pıt diye aşağı atmak isteyebileceği bir “LEGO Ideas Tuxedo Cat” seti piyasaya sürüyor.

LEGO dün, LEGO Ideas platformunda doğup hayata geçirilecek 57. LEGO Ideas setini duyurdu. Bu insanın içini eriten patili set, 1 Haziran 2024’te satışa çıkıyor.

Yetişkinlere yönelik olarak tasarlanan set, 1.710 parçadan oluşuyor. Yapımı tamamlandığında, evin bir köşesinde sergilenebilecek sevimli bir kedi heykeli haline geliyor. LEGO’nun paylaşımlarında kedi aşıklarının ve özellikle de smokin kedi ebeveynlerinin bu sete büyük ilgi gösterdiğini görebilirsiniz. Akın akın kendi smokin kedilerinin fotoğraflarını koyan takipçiler, setin piyasaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

LEGO Tuxedo, 32 cm’yi aşan bir yüksekliğe sahip. Kedinin, ağzı açık veya kapalı olacak şekilde ayarlanabiliyor. Ayrıca kafasını çevirmeye; kulaklarını, patilerini ve kuyruğunu hareket ettirmeye imkan tanıyan yarı etkileşimli bir yapıya sahip. Bir de mavi veya sarı gözler arasında seçim yapılabiliyor. LEGO heykelin, heterokromili bir kediyi temsil etmesini isteyenler, bir gözünü sarı bir gözünü mavi olarak seçebiliyor.

Her yeni ürünle tazelenen bir LEGO heyecanı

Aslında LEGO Ideas’taki orijinal proje, Damian Andres namıdiğer, The Yellow Brick tarafından Siyam kedisi olarak tasarlanmış bir kedi seti. Nedense proje, smokin kediye dönüştürülerek geliştirilmiş ve bu şekilde bir ürün hazırlanmış.

Türkiye’de piyasaya çıkışıyla ilgili henüz bir detay bulunmasa da geçmişteki setlerin çıkış durumuna bakınca, aynı dönemde burada da piyasada olma ihtimali var gibi görünüyor. ABD için çıkış fiyatı 99 dolar.

LEGO istikrarlı bir şekilde haber niteliği yüksek olan yeni ürünleriyle gündeme geliyor. Gerçekten takdir edilesi bir pazarlama stratejisi.  Daha 2 hafta önce Samanyolu Galaksisi seti ve NASA Artemis Uzay Fırlatma Sistemi setiyle büyük bir heyecan yaratmıştı. Onun öncesinde de Polaroid seti, Pac-Man seti gibi birbirinden hoş setlerle gündemdeydi. Hatta bazı setler daha yalnızca bir LEGO Ideas projesinden ibaretken bile çok ses getirebiliyor. Başlı başına ürünlerdeki yaratıcılıkla ilerleyen bu LEGO heyecanı hiç dinmeyecek gibi duruyor. Siz ne dersiniz?

Görsel: LEGO