Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fosil Yakıtsız Çelik Üretiminden Elde Edilen İçilebilir Su

Fosil Yakıtsız Çelik Üretiminden Elde Edilen İçilebilir Su

Forsman & Bodenfors, çelik üreticisi SSAB için hazırladığı kampanyada fosil yakıt kullanmadan gerçekleştirilen çelik üretiminde açığa çıkan suyu içilebilir su olarak şişeledi.

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan SSAB, Forsman & Bodenfors imzalı yeni kampanyasında fosil yakıt kullanmadan gerçekleştirdiği çelik üretiminde açığa çıkan suyu Pure Waste adıyla içilebilir su olarak şişeledi.

Dünyadaki CO2 emisyonlarının yüzde 7’sini oluşturan çelik endüstrisinde, özellikle 2019 yılındaki AB mutabakatı sonrasında ‘yeşil çelik’ kavramı daha sık konuşulmaya başlandı. SSAB başta olmak üzere üreticiler, bu doğrultuda fosil yakıt olmaksızın çelik üretmek üzere teknolojiler geliştirmeye odaklandı.

HYBRIT adlı projesiyle fosil yakıt kullanmadan çelik üretimine geçiş sürecini başlattığını duyuran SSAB, 2021 yılında ilk üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Yeni hidrojen bazlı çelik üretim sürecinde aynı kalitede çelik elde etmeyi başaran şirket, yan ürün olarak eski yöntemde ortaya çıkan CO2 yerine su elde ediyor.

Elde edilen saf su için özel bir cam şişe tasarlayan Forsman & Bodenfors, hazırladığı reklam filmiyle de suyun üretimden şişelenmesine kadar olan süreci anlatıyor. Şirketin açıklamasına göre üretim sürecinden çıkan ve özel tasarım şişeye konan suyu ilk kez SSAB Baş Teknoloji Sorumlusu Martin Pei, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı sırasında içti. Kampanya halihazırda dijital ve geleneksel kanallarda olmak üzere tüm Avrupa ve Kuzey Amerika’da yayınlanmaya devam ediyor.

Görseller: SSAB, Youtube