Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Devir Değişti Tabii Çelik De Değişti

Devir Değişti Tabii Çelik De Değişti

10 sene üst üste Türkiye'nin en sevilen beyaz eşya markası seçilen Arçelik, gerçek zamanlı hologramla Çelik'i Cem Yılmaz'la buluşturdu.

Başlığın çok 90’lar olduğunu biliyorum ve başlığı Çelik’in 2000’de çıkan Aman Aman parçasın ezgisiyle okuduğunuzu duyar gibiyim. Ama hayır, yazımız şarkıcı Çelik ve değişimi hakkında değil. Bizim bahsettiğimiz Çelik, Türkiye’nin sevdiği başka bir Çelik. Arçelikgillerden Çelik. Hani şu 2002 yılında hayatımıza giren ailemizin robotu Çelik.

Çelik 2002 yılından beri çok değişti. Kendini markayla eşit bir şekilde evirdi, yeniliğe açtı. Hatta marka ürünlerine renk kattığında Çelik’in de hayatına renk kattı ve onu Çeliknaz’la tanıştırıp evlendirdi. Çelik ve Çeliknaz Türkiye’nin birbirine aşık, ünlü robot çifti artık. Yani en azından reklamlarda öyleler. Ev hayatlarını biz bilemeyiz.

Arçelik Demek Lovemark Demek

Arçelik, gerçekten de Türkiye’nin en sevilen markalarından. O kadar seviliyor ki 10 yıldır üst üste MediaCat Lovemarks Ödülleri Beyaz Eşya kategorisinde lovemark seçiliyor. Bu sene bu ödülü onuncu kez almalarının bir teşekkürü olarak da izleyenleri heyecanlandıracak bir performans gerçekleştirdiler. Multimedya ajansı Illusionist’le birlikte markanın inovasyon alanında yaptığı çalışmalardan yola çıkarak, gerçek zamanlı hareket yakalama hologram teknolojisini kullandıkları projesini Brand Week sahnesinde hayata geçirdiler. Böylece sahnede Türkiye’nin iki sevilen karakteri Çelik ve Cem Yılmaz “Arif V 216 reklamlarından sonra” tekrar bir araya geldi. 

Illusionist ekibi interaktif bir hologram etkisi yaratmak için Hollywood filmlerinde sıklıkla kullanılan hareket yakalama teknolojisini gerçek zamanlı kullandı. Bu süreçte Çelik’in karakteri sıfırdan, bu sisteme uygun bir şekilde modellendi. Aynı zamanda Çelik’in en karakteristik özelliklerinden biri olan sesi için de mühendislerden oluşan bir ekip oluşturuldu. Çünkü sesin ve görüntünün canlı olarak bir yazılımdan geçip, gecikme olmadan perdeye aktarılması bu işin en kritik noktalarından biri. 

Sahnede Cem Yılmaz’la bir araya gelen Çelik eğlenceli bir sohbete dahil oldu. İkili Brand Week Istanbul sahnesinde “Arif V 2016” filmi özelindeki iş birliklerini ve lovemark olmalarını konuştular. Hatta sahnede bir ara Çelik, Tarkan’ın kuzu kuzu dansının taklidini dahi yaptı.

Hologram Çelik’in sahneye konuk olması gerçekten eğlenceli dakikalar yaşattı izleyicilere. Hatta sadece seyircilere değil Cem Yılmaz’a da eğlenceli dakikalar yaşattı.

Görsel: Vimeo, Illusionist